Matematiko išsilavinimą turintis R. Grikienis beveik 30 metų dirbo Seimo kanceliarijos Tyrimų skyriuje, kuris teikia dalykinę informaciją Seimo nariams. Ir nors šiuo metu vyras tapo pensininku bei atitolęs nuo darbų laiką mieliau leidžia sodyboje, nepraleidžia progos kasmet sudalyvauti Konstitucijos egzamine, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Egzamino nepraleidžiu, nes domėtis Konstitucija ir lavinti šios srities žinias pats savaime skatino darbo Seime pobūdis. Esu ir viktorinų, proto žaidimų mėgėjas, todėl mielai dalyvauju tokiuose renginiuose. Įdomu pasivaržyti žiniomis su kolegomis ir draugais. Yra pavykę laimėti Nacionalinę viktoriną, Europos egzaminą, Lietuvos istorijos žinovo konkursą.

Tačiau niekada šiam žinių patikrinimui ypatingai nesiruošiau, pasiklioviau jau sukauptų žinių „bagažu“. Tiesiog tradiciškai nusprendžiau dar kartą išbandyti jėgas, tad antroji vieta tapo nemažu netikėtumu. Paprastai prieš egzaminą pavartau Konstituciją, atkreipiu dėmesį į kai kuriuos dalykus“, – pasakojo vilnietis.

Rimantas šmaikštavo, jog lengviausi klausimai visuomet būna tie, į kuriuos atsakymai jau žinomi. Tačiau įdomiausia vis dėlto atsakinėti į keblesnius klausimus, kurie reikalauja mąstymo. R. Grikienis pastebėjo, kad konkursą rengiant Teisingumo ministerijai jis tapo kur kas įdomesnis, atsirado daugiau perprasti Konstituciją verčiančių klausimų. „Manau, kad einama teisinga kryptimi. Pasiruošti labai padeda ir egzamino internetiniame puslapyje esantys treniruokliai“, – pasakojo pašnekovas.

Jis teigiamai įvertino ir galimybę egzaminą laikyti nuotoliniu būdu. Nors kartu pastebėjo, kad gyvai vykstantys renginiai yra labiau įsimenantys, tačiau galimybė dalyvauti nuotoliniu būdu reikalauja mažiau laiko ir yra patogesnė.

Jau antrus metus iš eilės egzaminą galima laikyti ir naujienų portale „Delfi“. Spalio 25–ąją, minint Konstitucijos dieną, visi kviečiami Konstitucijos egzaminą spręsti adresu egzaminas.delfi.lt, kur šiuo metu vyksta registracija ir galima treniruotis prieš didįjį žinių patikrinimą.

Dalyviai prisijungti prie egzamino galės nuo 9 iki 13 val. Užduočių atlikimui bus skirtos 45 minutės. Viso šį egzaminą sudaro uždari testo ir vienas atviras klausimai.

Nugalėtojų laukia specialus Prezidento įsteigtas prizas. Taip pat jie bus apdovanoti ir Teisingumo ministerijos prizais. Per keturiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias pasitikrino apie 400 tūkst. žmonių – maždaug kas 7 Lietuvos pilietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)