Netradiciniai kalėdiniai žaisliukai

Grita Sviderskė, įmonės „Tano“ vadovė ir dekoratorė, šiais metais daugiausiai dėmesio skyrė verslo centrams. Į tradicinius papuošimus esą teko pažiūrėti kitu kampu – dekoratoriai puošė sidabro, aukso spalvos ir žaliąsias egles.

„Egles kėlėme ant aukštų kotų, kabinome nuo lubų, sodinome į modernius vazonus. Sidabro egles puošėme skaidraus stiklo papuošimais, naudojome tikrai didelį kiekį varveklių. Sidabro egles taip pat puošėme aukso burbulais ir daug lempučių turinčiomis girliandomis. Gaminome gausius vainikus ir juos kėlėme ant stovų, palikdami vietos ant stalo“, – šių metų pagrindinius darbus vardija pašnekovė.

Anot dekoratorės, šių metų tendencijos – sidabro ir aukso spalvų kokybiškos eglės: „Jos pačios yra tiek gražios, kad papuošimų gali ir nebereikėti. Blizgios eglės puošiamos skaidraus stiklo dekoracijomis. Labai daug krentančių girliandų ir grandinėlių. Labai madingi mėtų, turkio, sodrios mėlynos spalvos burbulai. Šiais metais ypač madingi paukščiai – sniegenos, zylės, kolibriai, – kuriais galima puošti eglutes. Sau į namus šiems metams užsisakiau iš parodos netgi baltų papūgų.“

„Tano“ nuotr.

G. Sviderskė teigia pastebinti, kad įmonės ir verslo centrai Kalėdoms vis daugiau nori puoštis ir investuoti. Užsakovai esą akcentuoja, kad nori džiuginti ir stebinti darbuotojus, kurti gerą nuotaiką ir stilingą, šventišką aplinką, ypač akcentuojant stilingą, skoningą dekorą.

„Labai smagu, kad užsakovai nori nustebinti savo klientus ir darbuotojus ir kiekvienais metais ieško kažko įdomaus. Pavyzdžiui, sporto klubas „Re.Formatas“ išreiškė norą egles puošti juodais papuošimais. Mus tai džiugina, nes turėjome kaip tik nusipirkę juodų žaislų ir grandinėlių“, – džiaugiasi dekoratorė.

Gyvas egles puošia savaitę iki Kalėdų

G. Sviderskė šiemet papuošė ir „Darnu Group“ administruojamus verslo centrus. Viename iš jų – „Park Town“ – ir apsilankėme. Kaip pastebi „Darnu group“ komunikacijos vadovė Olga Malaškevičienė, verslo centro biurai paprastai pradeda puoštis Kalėdoms tuo pat metu, kai miestų aikštėse sužiba pagrindinės eglės.

Kaip pasakoja pašnekovė, verslo centruose šventiškai puošiamos visos bendros patalpos ir pastatų fasadai: „Kasmet su specialistais ieškome sprendimų, kaip papuošti erdves, kurios sukurtų šventinę nuotaiką, bet darbinėje aplinkoje per daug neblaškytų.“

„Eglės, kad ir nedidelės, puošiamos kiekviename biure. Vienas puošia patys darbuotojai, kitoms – samdomi specialistai, kurie sukuria šventinę nuotaiką kartais ir labai išradingai. Kiekvienas biuras turi savo tradicijas. Vieniems pakanka vienos bendros eglės, kiti prisideda prie bendros šventinės nuotaikos, puošdami ir savo darbo stalus ar atskirus kabinetus“, – komentuoja O. Malaškevičienė.

„Darnu Group“ biuras

Anot jos, gyvos eglės biuruose dažniausiai apsigyvena likus savaitei iki Kalėdų. Pavyzdžiui, vienas didžiausių verslo cento „Park Town“ nuomininkų žada ką tik įrengtą biurą papuošti iki pat lubų gyva kenio egle, kurią švenčių išvakarėse puoš patys darbuotojai.

„Viename iš biurų po eglute jau kaupiamos ir dovanos, kurias paruošia darbuotojai vieni kitiems. „Darnu Group“ biure be eglės jau tradiciškai visą sieną puošia apie 70 vardinių kojinių, kuriose darbuotojai vieni kitiems palieka mielų dovanėlių“, – pasakoja O. Malaškevičienė.

Darbuotojai pildo vaikų svajones

Savo kalėdinėmis dekoracijomis pasidalijo ir Kaune naujai įsikūrusi automobilių elektronikos komponentų gamykla „Continental“. Kaip pasakoja „Continental Automotive Lithuania“ vadovas Shayan Ali, įrenginėjant gamyklą buvo itin daug dėmesio skiriama gražios ir darbuotojui malonios aplinkos sukūrimui, tad ir Kalėdoms esą puoštis nuspręsta rimtai.

„Kadangi išskirtinio dizaino baldais ir interjeru rūpinosi „LT Projects“, su jais kartu buvo derintas ir pasipuošimas Kalėdoms, dekoracijų pritaikymas bendram vaizdui. Kalėdų dekoravimo darbai buvo patikėti „Švenčių Studijai“, kurie jau kelis metus iš eilės puošia Vilniaus Kalėdų eglutę. „Continental“ gamykloje šiemet spėta pasipuošti tik pagrindines erdves, tačiau kitais metais įmonė ketina puošti ir lauko teritoriją bei vidinį kiemelį“, – pasakoja įmonės vadovas.

„Continental“ gamykla.

Dekoracijos šiais metais taip pat atspindėjo ir Kalėdų proga įmonėje vykdomos labdaros akciją. „Continental“ darbuotojai bei pati įmonė dalyvavo projekte „Vaikų svajonės“ ir išpildė 100 vaikų norų. Ant dekoratyvių kalėdiškai dekoruotų kolonų darbuotojai galėjo pažymėti ant svajonių debesėlių, kurias konkrečias svajones ketina išpildyti. Visos 100 dovanų, prieš atiduodant siuntimui, buvo suneštos po Kalėdų eglute.

Toje pačioje erdvėje veikė dovanų pakavimo dirbtuvės ir „Continental“ Kalėdų mugė, kur darbuotojai ir svečiai galėjo įsigyti kalėdinių saldumynų, taip paaukodami labdarai.

Sukūrė eglutę iš pavojingų daiktų

Bene įspūdingiausiai ir netradiciškai Kalėdų eglę pasipuošė „Lietuvos oro uostai“. Iš peilių, šovinių gilzių, žirklių bei įvairių ginklų ar kitų draudžiamų daiktų imitacijų sukurta kalėdinė eglė jau sulaukė ir tarptautinės žiniasklaidos dėmesio.

Lietuvos oro uostų Saugos ir saugumo departamento direktorius Vidas Kšanas pabrėžia, kad darbuotojai iš keleivių daiktų nekonfiskuoja.

Vilniaus oro uosto eglutė

„Draudžiamus daiktus visada pirmiausia rekomenduojame palikti saugojimui ar atiduoti lydintiems asmenims. Tik tokiu atveju, jei keleivis neturi galimybių draudžiamo daikto palikti dar prieš patikrą, jis atsiduria mūsų specialistų rankose. Taip pat visuose trijuose Lietuvos oro uostuose yra sudaryta galimybė žmonėms maisto produktus ne išmesti, o atiduoti „Maisto bankui“, – komentuoja V. Kšanas.

Dažniausiai keliautojai esą vežasi dujų balionėlius, tačiau, kaip aiškina pašnekovas, jų negalima vežti nei rankiniame, nei registruotame bagaže. Dažnai pasitaiko aštrių daiktų, peilių su ilgesnėmis geležtėmis ar net visokių ginklų imitacijų, kurios taip pat negali būti gabenamos pro oro uostą. Visi šie pavojingi daiktai Vilniaus oro uoste ir nugulė ant Kalėdų eglės, kurią sukonstravo Vilniaus oro uosto Aviacijos saugumo darbuotojai.

Dalyvaukite išskirtiniame DELFI ir CVbankas.lt inicijuojamame projekte „Superdarbdavys 2019“! Kviečiame nominuoti savo mėgstamiausią įmonę ir balsuoti specialioje platformoje – www.delfi.lt/apps/darbdavys2019/.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)