„ByFusion Global“ kuria visiškai naujoviškus statybinius blokelius, kurie yra pagaminti tiek iš sunkiai, tiek iš lengvai perdirbamo plastiko, pavyzdžiui, plastikinių maišelių, jogurto indelių ir vandens butelių. Šie blokeliai vadinami „ByBlocks“ ir šiuolaikinėse statybose gali būti naudojami lygiai taip pat, kaip ir standartiniai betoniniai blokeliai. Tačiau skirtingai nei įprastas betonas, „ByBlocks“ nesuskils, nesutrupės ir nesuaižės.

„ByBlock“ yra pirmoji statyboms tinkanti medžiaga, pagaminta tik iš perdirbtų (ir dažnai neperdirbamų) plastiko atliekų“, – rašoma „ByFusion Global“ svetainėje. Šiuos blokelius netgi galima montuoti nenaudojant klijų ar rišamųjų medžiagų.


Įmonė naudoja garais paremtą procesą, vadinamą „ByFusion“ – jis padeda išgauti blokelius, kuriems nereikia chemikalų, priedų ar kokų nors užpildų. Dabar atliekų tvarkymo įmonės, vyriausybinės įstaigos ir korporacijos jau gali įsirengti blokelių gamybos mašinas, kad pradėtų gaminti tvaresnes statybines medžiagas.

„ByFusion Global“ tvirtina, kad „ByBlock“ gamybos procesas visiškai nepalieka jokių atliekų ir iš vienos tonos plastiko šiukšlių pagaminama viena tona „ByBlock“ blokelių. Maža to, norint pradėti naudoti juos statyboms, nereikia jokių specialių žinių ir gebėjimų. Gaminant šiuos blokelius, plastiko šiukšlių nereikia surūšiuoti, išplauti ar kažkaip apdoroti.

Iš „ByBlock“ blokelių galima statyti atramines sienas, pamatus, vidines pertvaras, terasas ir bet kokį kitą statinį, kuriam naudojami betoniniai blokai. Ir kadangi jie itin gerai atrodo, jie netgi gali tapti išskirtiniu dizaino elementu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją