„Bright Side“ pateikia penkis vertingus patarimus:

1. Kriauklę užkimšusį riebalų kamštį pašalins soda, druska ir actas

Pradėkime nuo gana stipriai veikiančios priemonės, ji skirta tiems, kas imasi veiksmų tik tada, kai nebėra kur trauktis. Stebuklai prasideda, įpylus į kriauklę karšto vandens. Jis suminkština iš nešvarumų susidariusį kamštį.

Sumaišykite pusę stiklinės sodos ir ketvirtadalį stiklinės druskos, suberkite šį mišinį į kriauklę. Pakaitinkite actą beveik iki virimo temperatūros ir užpilkite ant viršaus, tada greitai uždenkite kriauklę, kad neišbėgtų putos. Palaukite 15–30 min., tada vėl užpilkite karšto vandens.

2. Kriauklę galite atkimšti su karštu vandeniu ir druska.

Jei kriauklė užsikimšusi nestipriai, užteks švelnesnių priemonių. Druska išvalys vamzdžius, panaikins bakterijas ir nemalonius kvapus. Kadangi tai švelniai veikianti priemonė, veikiausiai valymą druska teks pakartoti kelis kartus.

Pusę stiklinės druskos supilkite į kriauklę. Virdulį su verdančiu vandeniu supilkite į kriauklę ant druskos. Būkite atsargūs, kad neapsitaškytumėte karštu vandeniu.

Atsukite čiaupą, kad nuskalautumėte druską. Jei reikia, procedūrą pakartokite.

3. Trečias būdas – actas ir soda

Actas ir soda – klasikinis, pigus ir greitas būdas iš nešvarumų susidariusiems kamščiams kriauklėse šalinti.

Įpilkite į kriauklę verdančio vandens. Kuo daugiau, tuo geriau, galite supilti visą virdulį. Tada įberkite šaukštelį sodos ir kelioms minutėms palikite. Lygiomis dalimis sumaišykite actą su verdančiu vandeniu, užpilkite ant sodos. Uždenkite kriauklės skylę, tegu vamzdžio viduje vyksta reakcija.

Galiausiai įpilkite į kriauklę stiklinę vandens.

4. Pravers vielos pakaba

Jei neturite vielos pravalyti kriauklei, paimkite vielinę pakabą, su replėmis ją išlankstykite. Na štai ir turite vielinį strypą kriauklei atkimšti.

5. Kriauklę galima atkimšti su kanalizacijos pompa

Kanalizacijos pompa – dar vienas nesudėtingas ir pigus būdas atkimšti kriauklę – juk nereikės pirkti nei įrankių, nei priemonių, nereikės nieko atsukinėti.

Visų pirma, jei jūsų kriauklė iš dviejų dalių, vienos kriauklės skylę užkimškite. Uždėkite ant kriauklės skylės pompą, atsukite vandenį ir leiskite, kol jis apsems pompos kepurėlę. Spauskite pompos galvutę stipriai, bet taip, kad jos neatplėštumėte.

Po 6–10 paspaudimų atitraukite pompą ir patikrinkite, ar kriauklė atsikimšo. Jei ne, pakartokite procedūrą. Kai kriauklė atsikimš, išimkite nešvarumus, atsukite karštą vandenį (ar įpilkite verdančio vandens iš arbatinio) kad nubėgtų nešvarumai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)