Ši sitorija prasidėjo, kai žemę Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gatvės kieme kelis dešimtmečius valdanti Alfreda Grišmanauskienė nusprendė, jog jos sklypu galės naudotis tie, kas nusipirks ilgalaikio parkavimo vietas. Moteris aplinkinių įmonių ir namų gyventojus įspėjo, kad netrukus vietos kainuos po 25 eurus per mėnesį. Nemokamai naudotis aikštele įpratusiems žmonėms tai nepatiko.

Aikštelės savininkė dar vasarą užsakė žymėjimo darbus. Tąkart moteris džiaugėsi, kad beveik visos 15 automobilių stovėjimo vietų rezervuotos, tad greičiausia pavyks ne tik susigrąžinti 200 eurų kainuojantį žemė mokestį, bet ir gauti naudos Tačiau vietos gyventojai ir įmonės susivienijo bei nutarė verslininkės planus sužlugdyti.

Ketvirtadienį ryte A. Grišmanauskienė pakvietė darbininkus, kad šie stulpeliais ir lentelėmis pažymėtų, jog vietos rezervuotos. Tai pamatę gyventojai iškvietė pareigūnus ir pareikalavo parodyti leidimą statybai. Alytaus miesto savivaldybės architektas Mindaugas Matažinskas patvirtino, kad tokio pobūdžio darbams nuosavame sklype leidimų nereikia.

„A. Grišmanauskienė jokios komercinės veiklos šiame sklype kol kas nevykdo, žymėti sklypą leidimo nereikia“, – taip situaciją pakomentavo miesto architektas. Tai gyventojų nenuramino – apie vykdomus darbus jie informavo ne tik Alytaus miesto savivaldybę, bet ir žemėtvarkininkus.

Plačiau: alytausgidas.lt