1. Daiginkite sėklas

Visada norėjote užsiauginti savo žolelių, tačiau niekada nežinojote, nuo ko pradėti? Pradėkite nuo kempinėlės! O daryti su ja reikia štai ką. Ant lėkštės padėkite drėgną kempinėlę, ant jos išdėliokite sėklas. Tada ant viršaus apvožkite stiklinį dubenį. Padėkite gerai apšviestoje vietoje ir netrukus galėsite stebėti, kaip sudygsta jūsų sėklos!

2. Užtikrinkite savo augalams tinkamą vandens kiekį

Kai daigus jau turite, kempinėles galite panaudoti dar kartą – jos padės užtikrinti, kad jūsų augalai gautų tinkamą vandens kiekį. Iškirpkite kempinėlę taip, kad ji atitiktų vazono dugno formą, tada supilkite žemes ir į jas pasodinkite turimus daigus. Kempinėlė užtikrins, kad netyčia perlaistyti augalai nepaskęstų.

3. Sugerkite drėgmės perteklių iš šaldytuvo

Kai kuriems maisto produktams (daugiausiai tai vaisiai, ypač citrusiniai) nepatinka drėgmė. Vaisiams skirtame stalčiuje nustatykite žemiausią drėgmės lygį ir į jį įdėkite kempinėlę. Ji sugers drėgmės perteklių ir jūsų citrinos ilgiau bus šviežios.

4. Palengvinkite padėkos atvirukų rašymą

Padėkos laiškų niekada nebūna per daug. Kam nepatinka gauti paštu ranka rašyto laiško? Sakote, labai atsibosta klijuoti visus tuos vokus? Išties, menkas malonumas. Tačiau ir čia jums gali pasitarnauti sena gera kempinėlė. Tiesiog ją sudrėkinkite ir jūsų liežuvis galės ilsėtis.

5. Pasigaminkite šaldančius maišelius

Tai galėtų būti vienas mėgstamiausių kempinėlės panaudojimo būdų. Sudrėkinkite ją, įdėkite į sandariai uždaromą plastikinį maišelį ir viską padėkite į šaldiklį. Paskui galima įsidėti į pietų dėžutę.

6. Su vaikais išbandykite kempinėlių meną

Sukarpykite kempinėles norimomis formomis. Leiskite savo vaikams jas mirkyti į dažus ir daryti atspaudus. Taip jie galės ne tik išreikšti savo kūrybiškumą, bet ir pasigaminti atvirukų.

7. Pasigaminkite nagų lako nuėmimo indelį

Jeigu turite nedidelį užsukamą indelį, nagų lako valiklį ir kempinėlę, galite pasigaminti lako nuėmimo indelį. Jis padės lengviau atsikratyti savaitės senumo manikiūro.

8. Apsaugokite savo vertingus daiktus

Kadangi kempinėlės labai paslankios, lengvai lankstomos ir gali prisitaikyti prie pačių netikėčiausių ertmių, jos gali pasitarnauti kaip kamšalas lengvai dūžtantiems daiktams, pavyzdžiui, kalėdiniams eglutės žaisliukams.

9. Nuo megztinių pašalinkite susivėlusius gumuliukus

Ne paslaptis, kad megztiniai veliasi, o po vieną rankioti visus tuos susivėlusius gumuliukus – didelis darbas. Ir vėl jums padės kempinėlė. Grubesne jos puse švelniai perbraukite per megztinį ir vėl jis bus tarsi naujas!

10. Nuimkite tapetus

Tapetus prie sienų klijuojame klijais, todėl paskui būna juos nelengva nuimti. Jus išgelbės kempinėlė! Pamirkykite ją skalbinių minkštiklio ir karšto vandens tirpale, išspauskite ir švelniai perbraukite per sienas. Klijai suminkštės ir tapetus bus lengviau nuimti.

11. Apsaugokite savo grindis

Jeigu norite apsaugoti grindis, nėra jokio reikalo lėkti į parduotuvę ir pirkti tuos specialius veltinio apskritimus. Tą pačią funkciją gali atlikti ir kempinėlė. Sukarpykite ją nedideliais gabalėliais ir priklijuokite prie jūsų sofos ar fotelių kojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)