15
Kitas

Pjaustymo lentelės

Virtuviniai rankšluosčiai ir kempinės

Kada pakeisti? Idealiu atveju – kasdien.

Dėl gausybės labiausiai mikrobus kaupiantiems daiktams skirtų straipsnių kempinės indams plauti jau yra tapusios siaubo istorijų pabaisomis. Jau žinome, kad jas pakeisti būtina kasdien. Tačiau ką dar reikėtų keisti taip dažnai?

Pirmiausia, privalu pasakyti, kad ne visi mikrobai yra blogi. Taip teigia biologijos profesorė Elizabeth Scott, viena iš Simmonso universiteto Higienos ir sveikatos namuose ir bendruomenėje centro direktorių.

„Žmonės nuolatos kalba apie mikrobus, tačiau ar žino, apie ką jie kalba? Kas yra mikrobai? Vieni mikrobai sukelia ligas, bet yra ir tokių, kurie ligas gali sukelti tik atsidūrę tam tikroje vietoje tam tikru laiku. Didžioji dalis mikrobų ligų nesukelia, bet visi jie laikomi bacilomis. Žiniasklaida pernelyg laisvai vartoja mikrobo terminą, nors žmonės nesupranta, ką jis reiškia“, – aiškina ji.

Kempinėlė indams

Pasak E. Scott, idealiu atveju indų plovimo kempinę reikėtų kas dieną pakeisti nauja. Vis dėlto galima elgtis ir kitaip. Jei kempine tik plausite indus, be to, būtinai karštu vandeniu ir naudodami ploviklį ir ją kasdien dezinfekuosite, naudoti galėsite savaitę ar net dvi, rašo nbcnews.com.

Pati E. Scott stalviršius šluosto popieriniais rankšluosčiais, o ne kempine, be to, ji tvirtina jokiu būdu nevalanti kempine nieko, prie ko prisilietė neabejotinas taršos šaltinis, pvz., žalia vištiena.

Kas pasakyta apie kempinę, galioja ir virtuviniams rankšluosčiams. Jei valgį gaminate kasdien, ilgiau nei dieną tų pačių rankšluosčių nenaudokite.

15
Kitas

Pjaustymo lentelės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją