Nuo šaldytuvo iki virtuvės spintelių ir džiovyklės – štai aštuoni netikėti būdai, kaip galite panaudoti popierinius rankšluosčius, kad gyvenimas jūsų namuose taptų lengvesnis, išmanesnis, švaresnis ir patogesnis.


Ilgiau išsaugokite daržovių šviežumą

Didžiulės žalumynų pakuotės praverčia salotoms ir tirštiems kokteiliams, bet jei šių daržovių iš karto nesuvalgote, jos gali patižti. Mūsų mėgstamiausias sprendimas? Į sandarų indą, kuriame laikomi žalumynai, įdėti keletą lapų sausų popierinių rankšluosčių. Rankšluosčiai ne tik apsaugos salotų lapus nuo trynimosi, bet ir sugers papildomą drėgmę, todėl žalumynai ilgesnį laiką išliks valgomi.
Išklokite šaldytuvo daržovių stalčiaus dugną.

Dėl atskiros temperatūros reguliavimo funkcijos daržovių stalčiai yra vienas naudingiausių šaldytuvo privalumų. Tačiau ištekėjus skysčiams ar pribyrėjus maisto produktų likučiams, išvalyti juos gali būti labai sudėtinga, todėl mes visada rekomenduojame ką nors į juos įkloti. Popieriniai rankšluosčiai gali būti itin paprastas ir sumanus būdas šaldytuvo stalčiams apsaugoti – jei vis dėl to kažkas išsilies ar pribyrės, galėsite tiesiog nuvalyti popieriniu rankšluosčiu. Be to, popierius sugers drėgmės perteklių, todėl daržovės ilgiau išliks šviežios.

Šaldytuvas

Išvalykite dėmėtus maisto indelius

Jei kada nors laikėte paruoštus spagečius plastikiniame indelyje, veikiausiai žinote, kaip greitai jame lieka raudonos dėmės. Kai kurie žmonės prisiekinėja, kad tokias dėmes valo paprastai: vanduo, keli lašai indų ploviklio ir vienas popierinis rankšluostėlis. Į švarų, bet dėmėtą indelį tiesiog įpilkite vandens, įlašinkite indų ploviklio ir įdėkite popierinio rankšluosčio lapą. Indelį uždarykite, gerai pakratykite ir išskalaukite. Išbandant šį metodą, mūsų patirtis buvo nevienareikšmiška, bet gali būti, kad jis geriau tinka šviežesnėms dėmėms. Bet kokiu atveju prieš nuspręsdami išmesti dėmėtus „Tupperware“ indelius, pirmiausia išbandykite šį valymo būdą!


Pasidarykite kvapnių servetėlių skalbinių džiovyklei

Parduotuvėje pirkti skalbinių džiovyklės servetėles gali būti brangu, be to, jos gali turėti cheminių medžiagų. Jei norite ekonomiškesnio sprendimo be chemikalų, pabandykite ant popierinio rankšluosčio lapų užlašinti kelis lašus levandų eterinio aliejaus ir įmesti juos į džiovyklę kartu su drabužiais.


Pasidarykite drėgnų servetėlių

Pradedant lipniomis rankomis ir baigiant purvinu veidu – drėgnos servetėlės yra patogus būdas apsivalyti (ir apvalyti savo erdves). Tačiau vėlgi, kam už jas mokėti parduotuvėje, kai jų galima pasigaminti namuose, pasitelkus popierinių rankšluosčių ritinį ir keletą įprastų buitinių priemonių! Išsaugokite sunaudotų servetėlių pakelį ir naudokite jį savadarbėms servetėlėms laikyti, kad jos neprarastų drėgmės.

Popieriniai rankšluosčiai

Užtikrinkite geresnį šaldytos duonos skonį

Galbūt perkate duoną dideliais kiekiais arba kepatės ją patys. Bet kokiu atveju, duonos (ar bandelių!) šaldymas yra puikus būdas visuomet turėti šio produkto atsargų. Jei norite, kad duona išliktų šviežia, tiesiog įdėkite į šaldymo maišelį sausą popierinį rankšluostį. Jis sugers drėgmės perteklių, todėl atšildyta ir patiekta duona bus gardesnė.


Suteikite stabilumo pjaustymo lentelei

Kas gali būti labiau erzinančio, nei pjaustymo lentelė, kuri pjaustant, kapojant ar tarkuojant nuolat slidinėja? Labai nedaug dalykų. Jei jūsų plastikinė pjaustymo lentelė apatinėje pusėje neturi specialių detalių, neleidžiančių jai slidinėti, pabandykite pakloti po ja vieną ar du popierinio rankšluosčio lapus, kad jie užtikrintų sukibimą ir jūs nesusipjaustytumėte pirštų.


Apsaugokite mikrobangų krosnelę nuo aptaškymo

Investicija į specialų dubenį ar lėkštės dangtį padės apsaugoti mikrobangų krosnelę nuo atstumiančių ir sunkiai išvalomų maisto tiškalų, tačiau, jei norite greito sprendimo, ant lėkštės viršaus galite užkloti popierinio rankšluosčio lapą, ypač jei ketinate šildyti skysčius, pvz., sriubą ar padažą. Jei nesuvaldomi tiškalai vis tiek pateks ant krosnelės sienelių, galėsite nuvalyti juos švariąja popierinio rankšluosčio puse, kol jie dar nepriskreto!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją