Štai penki patarimai netvarkingiems žmonėms, kurie nori įvesti tvarką savo namuose ir gyvenimuose:

Tvarkymąsi paverskite pasikartojančiu įpročiu

Lisa Ruff iš „The Neat Method“ pataria: „Tvarkos palaikymas yra įprotis, bet ne vienkartinis įvykis. Todėl neverta prarasti ryžto, jeigu periodiškai tenka pasitvarkyti. Jeigu jūsų sistema sukurta gerai, prireiks kelių minučių tvarkai susigrąžinti ar naujiems elementams įtraukti“.

Pradėkite lėtai ir švęskite savo sėkmę

Samantha Pregenzer iš „Simply Organized“ pataria: „Pradėkite nuo mažų dalykų, lėtai ir išmintingai. Nesvarbu, pradedate nuo atskiro šlamšto stalčiaus ar darbinio paviršiaus, pradėkite nuo mažų dalykų, darbą užbaikite ir tada atšvęskite savo sėkmę! Net labiausiai neorganizuoti mano klientai, su kuriais dirbu, tampa labai motyvuotais, kai mato pirmąsias sutvarkytas erdves“.

Shutterstock

Viskam suteikite namus

Andre Mellenas pataria: „Kiekvienam jūsų gyvenime svarbiam daiktui priskirkite „namus“, o tada dienos pabaigoje visus daiktus padėkite į jų namus. Išmeskite tai iš galvos, imkitės veiksmų ir pamatysite, kad susitvarkyti ir palaikyti tvarką yra paprasta ir stebėtinai lengva“.

Iš anksto apgalvokite, kas toliau

Ashley Izsak iš „Calmly and Chaotic“ pataria: „Visada apgalvokite iš anksto ir susitvarkykite. Iš anksto apgalvokite savo vakarą: „Netflix“, sofa, vyno taurė ir, svarbiausia, jokio rūpesčio dėl žaislų, skalbinių, nepažiūrėto pašto. Jeigu susitvarkysite paskui save dienos eigoje, nebus kalno darbų jai baigiantis“.

Kasdien kelias minutes skirkite susitvarkymui

Sharon Lowenheim iš „The Organizing Goddess“ pataria: „Kiekvienos dienos pabaigoje skirkite dešimt minučių tvarkai atkurti ir padėkite į vietą visus daiktus, kuriuos dienos metu paėmėte. Švarius drabužius padėkite į spintą, o purvinus – į skalbinių dėžę. Išplaukite indus, kuriuos naudojote, arba sudėkite juos į indaplovę. Sutvarkykite visus receptus, tuščias pakuotes ir pirkinių maišelius. Jeigu kiekvieną vakarą tam skirsite laiko, ilgainiui užkardysite betvarkę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)