Arbata dažo puodelius dėl tos pačios priežasties, dėl kurios dažo dantis – tai lemia didelis taninų kiekis. Taninas, kitaip vadinamas tanino rūgštimi, yra natūralus junginys, suteikiantis arbatai unikalią tamsią spalvą ir skonį, rašo portalas „Express.co.uk“.

Puodelis

Socialiniuose tinkluose dalinamasis paprastomis, kiekvienuose namuose randamomis priemonėmis, kaip arbatos dėmes iš puodelių pašalinti.

Pirmiausia, pamėginkite druską. Ją siūlo „Facebook“ grupės „Ponios Hinch valymo patarimai“ sekėjos dalinasi, kad būtent paprasta akmens druska joms pavyko išvalyti net labiausiai dėmėtus puodelius.

„Druska su lašeliu karšto vandens. Patrinkite puodelį ir jis bus kaip naujas“, – rašo viena iš grupės narių.

Jeigu puodelis labai dėmėtas, tokiu atveju, anot grupės sekėjų, reiktų į jį pripilti vedančio vandens ir įberti didelį šaukštą, o gal net kelis, druskos. Tirpalą kurį laiką palaikyti puodelyje, vėliau išpilti ir pašveisti puodelį su kempinėle. Galima dar įberti ir druskos.

„Geriausia priemonė, apie kurią perskaičiau vienoje iš svetainių, buvo naudoti druską ir karštą vandenį. Nuo tada, kai pradėjau naudoti šį metodą, niekada nekilo problemų valant dėmėtą puodelį“, – socialinio tinklo grupėje dalinasi viena iš jos dalyvių.

Puodelio valymas

Dar viena veiksminga priemonė, kaip pašalinti druskos dėmes iš puodelių – citrinos žievelė. Ja reiktų trinti puodelio vidų, prieš tai jį ištepus sudrėkusia druska. Druska yra abrazyvas, o citrina – balinamoji medžiaga, padedanti pašalinti dėmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją