Svetainė the-village.ru pasistengė išsiaiškinti, kokie povandeniniai akmenys tyko tų žmonių, kurie nusprendė remontuoti savo būstą, ir kaip jų išvengti.

Klaida Nr. 1: atsisakyti dizaino projekto

Nusprendus remontuoti savo būstą, kiekvienam tenka susidurti su stilių įvairove, idėjų gausa ir plačiu įvairios vertės ir kokybės apdailos medžiagų pasirinkimu. Žmogui neprofesionalui būna sunku su tuo susidoroti.

Tačiau net tuo atveju, kai tvirtai žinote, ko norite, galite žymiai apsisunkinti sau gyvenimą jei atsisakote dizaino projekto. Juk būtent dizaino projektas padeda paskaičiuoti tikslų medžiagų kiekį ir biudžetą, numatyti darbų trukmę. Jį galima parodyti rangovams ir orientuotis, kai bus perkamos medžiagos. Dizaino projektą taip pat galima panaudoti jei teks ginčytis su remontininkais dėl nekokybiškų paslaugų ar broko.

Kartu su dizaino projektu rekomenduojama turėti ir darbų planą – jis padės suprasti, kokioje darbų stadijoje šiuo metu yra jūsų remontas.

Klaida Nr. 2: taupyti medžiagoms

Bandymai taupyti perkant medžiagas gali sukelti daug problemų tiek atliekant remontą, tiek vėliau, kai jau gyvensite suremontuotame būste. Negalima taupyti inžinerinei įrangai. E lektros, santechnikos, ventiliacijos sistemos turi būti patikimos.

Taip pat neverta taupyti renkantis langus. Žmonės yra įpratę netaupyti apdailos medžiagoms, bet būtent šiuo atveju galima racionaliai skaičiuoti kiekvieną centą. Žinoma, proto ribose. Bet kokiu atveju perkamas medžiagas apžiūrėkite gyvai, statybinių prekių parduotuvėse.

Klaida Nr. 3: ignoruoti parengiamuosius darbus

Parengiamieji darbai – nemalonus ir daug kainuojantis darbų etapas, todėl daug kas susigundo jį sutrumpinti. Atrodo, kad sienų parengimas apdailai neturės jokios įtakos remonto kokybei ir galiausiai nebus matomas išorėje. Tačiau yra ne taip.

Parengiamieji darbai yra remonto pagrindas, ir bet kokie nelygumai ar blogai užglaistytos siūlės gali sugadinti galutinį įspūdį ir sutrumpinti medžiagų tarnavimo laiką. Jei šiai darbų daliai skirsite daug dėmesio, tuomet ir po kelių metų atnaujinti būsto interjerą galėsite kur kas lengviau ir greičiau. Perklijuoti tapetus ar perdažyti sienas –vos kelių dienų darbas.

Verta turėti galvoje, kad parengiamieji remonto darbai vyksta keliais etapais: iš pradžių vedžiojamos inžinerinės sistemos (elektra, vandentiekis, ventiliacija), tada armavimo tinkleliu ir tinku išlyginamos sienos bei lubos, po to ant jų tepami keli sluoksniai glaisto, betonu ir savaime išsilyginančiais grindų mišiniais išlyginamos grindys.

Klaida Nr. 4: švaistyti savo laiką

Savo atlyginimą padalykite iš darbo valandų skaičiaus ir sužinosite, kiek kainuoja jūsų laikas. Darydami remontą patys, galite pakenkti darbų kokybei ir prarasti pinigus, nes per tą patį laiką galite uždirbti daugiau nei sumokėsite darbininkams.

Jei samdysite pigiai dirbančius darbininkus, turėsite juos nuolat kontroliuoti, motyvuoti ir vaikyti, o tai reiškia, kad vėl gaišite brangų savo laiką. Taigi stenkitės kuo daugiau darbų, kur jums dalyvauti nebūtina, patikėti profesionalams.

Klaida Nr. 5: pasitikėti neprofesionalais

Specialistų atranka užima daug laiko ir jėgų. Jums pasiseks, jei draugai ar pažįstami rekomenduos jau patikrintus darbininkus, dirbančius už priimtiną kainą. Kitu atveju ieškoti darbininkų teks patiems. Tačiau šioje vietoje neskubėkite.

Pirmiausia išsiaiškinkite jūsų darbų apimties vidutinę rinkos kainą. Venkite itin pigių pasiūlymų. Nepatikimos brigados remontą gali atlikti nekokybiškai, vilkinti darbų pabaigą ir nesuteikti garantijų savo paslaugoms. Geras ženklas, jei brigada nuolat turi užsakymų ir yra pasirengusi sudaryti su jumis oficialią sutartį.

Prieš pasirašydami dokumentus susipažinkite su darbų vadovu – šiam žmogui patikėsite remonto kokybę ir pinigus. Jei jums kils abejonių jo profesionalumu, geriau ieškokite kitos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)