Namuose vykstant remontui gyvenimas nėra lengvas. Tenka iškęsti triukšmą, prisitaikyti prie (laikinai) mažesnės erdvės, statybinių medžiagų, susigyventi su dulkėmis – jų patenka į kiekvieną plyšelį, kartais atrodo, kad visuose namuose tvyro nuolatinis chaosas. Laimė, ekspertai pateikia patarimų, kaip prisitaikyti prie remonto ir bent kažkiek pasilengvinti sau gyvenimą.

Sudarykite valymo grafiką

Kompanijos „Shipwash Properties LLC“ vadovas Jeffas Shipwashas pataria susidaryti tvarkymo grafiką, kad nereikėtų gyventi chaose. „Preliminarų tvarkymosi grafiką galite suderinti su statybininkais. Susitarkite, kad šiukšlės būtų išnešamos kasdien, o ne projekto pabaigoje, taip pat kasdien sutvarkomi įrankiai ir kt.“, – sakė jis.

Kasdien po truputį apsitvarkyti ne tik lengviau, bet ir namai atrodys kaip namai, o ne kaip statybų aikštelė. Tai labai svarbu darant ilgus remontus, kurie trunka kelias savaites ar net kelis mėnesius.
Apgalvokite remonto darbų eigą ir sudėliokite darbus etapais

Jei ketinate remontuoti kelias patalpas namuose, J. Shipwashas pataria pirmiausia suremontuoti dažniausiai naudojamas erdves. Pasak jo, suplanuokite darbus dar prieš statybininkams susinešant savo įrankius (o jei dažote sienas, dažniausiai naudojamų patalpų sienos išdžius pirmiausia).

Kai būsite išvargę nuo triukšmo ir netvarkos, statybininkai bus persikėlę į rečiau naudojamas patalpas namuose, taigi galėsite atsikvėpti.

Remontas

Remontas neatsiejamas nuo triukšmo

Statybų įmonės „Crest Builders“ darbuotojas Farazas Tajikas įspėja – neretai vienas didžiausių nepatogumų remonto metu yra triukšmas. Jis rekomenduoja palaipsniui atskirti remontuojamas erdves nuo likusių namų: „Jei gyvenate dviejų aukštų name, renovuokite pirmiausia vieną, paskui – kitą aukštą. Net jei paprasčiausiai dažote sienas. Jei name du įėjimai, paprašykite statybininkų vaikščioti pro tą, kuris arčiau remontuojamų patalpų, o jūsų šeima tegu vaikšto pro kitą.“

Remonto metu galima negyventi namuose

F. Tajikas siūlo, esant galimybei, remonto metu pasiieškoti, kur galėtų pagyventi. „Jei tai nėra poros dienų darbas, pvz., santechniko keitimas, siūlyčiau namų šeimininkams pasiieškoti laikino būsto. Į šią kategoriją įeina bet koks ilgesnis nei 10 dienų remonto projektas“, – teigė jis.

Be to, F. Tajikas įspėja, kad šeimininkams gyvenant namuose, remontas beveik visada trunka ilgiau, nes meistrai turi stengtis kelti mažiau triukšmo, mažiau dulkių ir pan., kai šeimininkai namuose, o tai mažina produktyvumą.

Gal bent jau triukšmingiausių darbų metu galite pagyventi pas draugus ar giminaičius. Neabejotinai jausitės kur kas geriau, jei nereikės klausyti, kaip daužomos senos plytelių grindys ar kai naudojamos aštraus kvapo statybinės medžiagos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)