Ekspertai situaciją vertina skirtingai

Pasaulyje geopolitinė situacija gana įtempta, Lietuvos santykiai su kai kuriomis ekonomiškai svarbiomis valstybėmis taip pat nėra patys geriausi, koją kiša ir pandemija, kuri nesibaigia visame pasaulyje. Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktorius Jokūbas Markevičius sako, kad nepaisant visų problemų, šiuo metu ekonominė aplinka Lietuvoje yra gera, o kiek įtakos jai turės geopolitinės įtampos, priklausys nuo to, kaip jos toliau vystysis.

„Ekonomikos sveikata yra labai gera, matome, kad ekonomika ir toliau augs, darbo užmokestis – taip pat. Aišku, turime naujų įtampų, susijusių su Kinija, dėl kurių gali kentėti papildomų investicijų atsiradimas, įtampų dėl Rusijos ir Ukrainos potencialaus konflikto. Čia yra daug neapibrėžtumo, kaip tai paveiks Lietuvos žmonių elgseną. Ar jie atidės planus kažką įsigyti, ar kaip tik skubės kažką pirkti, ar jų elgesys nesikeis“, – komentuoja J. Markevičius.

Tuo tarpu NT analitikas Arnoldas Antanavičius teigia, kad esama geopolitinė ir ekonominė situacija nežada nieko gero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)