Mikrobangų krosnelė yra ekonomiškiausia

Energijos tiekėja „Utilita“ ir prekybos centrų tinklas „Iceland“ Didžiojoje Britanijoje atliko naują tyrimą, kurio metu lygino, kiek kainuoja naudojimasis orkaite, mikrobangų krosnele ir karšto oro gruzdintuve, rašo heart.co.uk.

Tyrimas, kuris buvo atliekamas atsižvelgiant į vidutinį kiekvieno prietaiso naudojimo laiką per dieną, parodė, kad gaminti maistą mikrobangų krosnelėje yra ekonomiškiausia.

Kitoje skalės pusėje atsidūrė elektrinė viryklė – joje ruošti maistą yra brangiausia.

Tyrimo duomenimis, elektrinės viryklės naudojimas per dieną atsieina 87 pensus (97 centus), o mikrobangų krosnelės – tik 8 pensus (9 centus).

Orkaitė

Tai reiškia, kad elektrinės orkaitės naudojimas per metus gali kainuoti 316,54 svaro (354,06 euro), o mikrobangų krosnelės – tik 30,02 svaro (33,58 euro).

Naudoti karšto oro gruzdintuvę apsimoka labiau negu orkaitę

Atlikus tyrimą paaiškėjo, jog karšto oro gruzdintuvė yra antras pagal ekonomiškumą prietaisas, kurio eksploatacija per dieną kainuoja apie 14 pensų (16 centų), per mėnesį – 4,40 svaro (4,92 euro), o per metus – 52,74 svaro (58,99 euro).

Mikrobangų krosnelė nėra kenksminga žmogaus organizmui, tačiau galingo mikrobangos gali daryti žalą smegenims. Asociatyvi nuotr.

Antroje vietoje pagal naudojimo brangumą liko dujinės viryklės su elektrine orkaite – jų eksploatacija per metus kainuoja 264,03 svaro (295,32 euro).

Toliau eina dujinės viryklės, kurių naudojimas per metus atsieina 120,83 svaro (135,15 euro), ir lėto virimo puodai, per metus kainuojantys 59,76 svaro (66,84 euro).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)