Jei namuose turite orchidėją, kuri staiga nustojo augti, neskubėkite išmesti tropinės gražuolės. Pabandykite paruošti paprastas orchidėjoms skirtas trąšas.

Yra du receptai. Pirmajam reikės trijų ingredientų, kurių galima rasti bet kurioje virtuvėje:

Tokios trąšos orchidėjoms padės gėlėms atrodyti sveikai, augti ir net žydėti. Ji taip pat praturtins augalą visais reikalingais mikroelementais.

Trąšos orchidėjoms iš česnakų gaminamos tik iš dviejų ingredientų:

  • vandens;
  • česnako.


Šios trąšos orchidėjoms iš česnako padeda, jei augalas ilgai nežydi, prastai auga šaknys arba lapai pažeisti grybelinės infekcijos.

Unikalios orchidėjų trąšos iš mielių ir cukraus: kaip jas paruošti

Norint paruošti šias orchidėjoms skirtas trąšas, reikia paimti 10 g mielių, šaukštą cukraus ir 1 litrą kambario temperatūros vandens. Sumaišykite mieles ir cukrų 200 ml vandens. Įsitikinkite, kad nesusidarė gumuliukų. Tada indą uždenkite maišeliu arba dangčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

Tada į mišinį supilkite likusį vandenį (800 ml) ir gerai išmaišykite tirpalą. Orchidėjų trąšos paruoštos.

Orchidėjų trąšos iš mielių ir cukraus: kaip teisingai laistyti

Jei jūsų augalas auga paprastame plastikiniame vazone su pušies žieve, trąšas orchidėjoms reikia įberti „panardinant". Tai yra, įpilkite tirpalo į platų indą ir įdėkite vazoną į vidų. Palikite taip 15 minučių. Leiskite drėgmės pertekliui nutekėti.

Norint pasiekti veiksmingą rezultatą, tokias orchidėjoms skirtas trąšas reikėtų naudoti ne dažniau kaip kartą per mėnesį.

Orchidėjų trąšos iš česnakų: paruošimas ir naudojimas

Paimkite dvi skilteles česnako, nulupkite ir perbraukite per česnakų presą arba smulkiai supjaustykite peiliu. Užpilkite 1 litru verdančio vandens, indą sandariai uždenkite dangčiu ir palikite valandai tamsioje vietoje. Prieš laistant orchidėjoms skirtas trąšas reikia perkošti.

Kad orchidėjoms skirtos trąšos iš česnakų turėtų poveikį, galite tiesiog įpilti nedidelį kiekį tirpalo į padėklą, kad drėgmė įsigertų į vazoną. Palikite augalą užpile pusvalandį, o tada išpilkite skysčio perteklių.