Jie yra tokie maži, kad juos vos pastebėsite... bet jei pastebėsite mažą sidabrinį vabzdį, ropojantį jūsų namuose, gali būti, kad turite didelę problemą. Lietuvoje šis vabalas žinomas kaip cukrinis žvyninukas.

Specialistai pataria visiems, pastebėjusiems savo būste šių tarsi sidabrinių žuvyčių, neignoruoti jų, o nedelsiant imtis veiksmų ir patikrinti, ar nėra drėgmės pertekliaus. Blizgantys sidabriniai vabzdžiai mėgsta drėgmę ir puikiai auga prie vandens ir drėgmės, rašo portalas „Express.co.uk“.

„Yorkshire Live“ praneša, kad jei pastebėjote, jog vienas iš jų lenda į grindjuostes ar iš jų arba į tarpus aplink palanges, tai greičiausiai yra ženklas, kad jūsų būste yra drėgmė ir kad jame yra drėgmės.

Cukrinis žvyninukas

Jei drėgmė nekontroliuojama, ji gali sukelti daugybę problemų, įskaitant plytų trūkinėjimą, sijų puvimą, tinko irimą ir pelėsio sporų plitimą. Kraštutiniu atveju ji gali sugadinti patį nekilnojamojo turto objektą ir oro kokybę jame.

Drėgmė gali susidaryti dėl įvairių priežasčių – nuo nesandarių nutekamųjų vamzdžių iki kondensato, senkančios drėgmės izoliacijos ar prastos ventiliacijos, ypač vonios kambariuose ar virtuvėse, kur ore lieka daug vandens.

Priežastį gali būti sunku nustatyti, tačiau bet kuriuo atveju vadinamųjų sidabrinių žuvyčių pastebėjimas patalpose gali būti ženklas, kad drėgmę reikia pašalinti. Kuo anksčiau pastebėsite drėgmės požymius, tuo lengviau jos atsikratysite.

Cukrinis žvyninukas

Ieškokite požymių ant sienų, pavyzdžiui, šlapių ar drėgnų dėmių, atsilupusių tapetų ir atsilupusio tinko.

Kiti požymiai: drėgmės ir pelėsių kvapas, pūvanti mediena, pelėsis ir grybelis ant sienų, grindų ar lubų.

Siūlomi šie sprendimai: naudoti oro sausintuvą, vėdinti namus, patikrinti, ar latakai nesandarūs, padengti sienas drėgmei atspariais dažais ir, jei reikia, pasamdyti specialistą, kuris paveiktas vietas išvalytų nuo kylančios drėgmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją