Šįkart laidos „Kada įkurtuvės?“ kūrybinė komanda lankosi išties išskirtiniame bute. Čia gyvenantis profesorius A. Emeljanovas pirmiausia papasakojo pastato, kuriame įrengtas butas, istoriją.

Kaip teigia laidos pašnekovas, pačioje sostinės širdyje esantis namas pastatytas dar 1906 metais, taigi skaičiuoja jau daugiau nei 100 metų. Pasak laidos herojaus, šis namas visuomet buvo gyvenamosios paskirties, o sovietmečiu čia buvo įrengti komunaliniai butai.

„Šio namo savininkas buvo žymus mokslininkas, fizikas. Taip pat manoma, kad čia prieš daugybę metų veikė pirmasis viešbutis Lietuvoje“, – namo istorija dalijasi A. Emeljanovas.

Vyras priduria, jog nors namas ir atrestauruotas, jame išlikę ir nemažai autentikos. Pavyzdžiui, pastate išsaugoti daugiau nei 100 metų skaičiuojantys laiptai iš marmuro. Kalbama, sako pašnekovas, kad net laiptų turėklų detalės anuomet buvo paauksuotos.

Paklaustas, kaip šie įspūdingi apartamentai pateko į jo akiratį, profesorius atskleidžia – pirmiausia butą norėjo įsigyti tik investicijai.

„Prieš pandemiją norėjau turėti šiokią tokią investiciją į nekilnojamąjį turtą Vilniuje. Visai netikėtai papuolė šitas pasiūlymas. Norėjau žymiai mažesnio buto, bet kai įsigijau, pradėjau gilintis ir rekonstruoti, supratau, kad noriu pats čia gyventi“, – sako A. Emeljanovas.

Pašnekovas priduria, kad labiausiai jį sužavėjo šių apartamentų aura. A. Emeljanovas tikina aplankęs ir daugiau Gedimino prospekte esančių butų, tačiau būtent šis, kurį ir pamatysite laidoje, jį sužavėjo dėl aukštų lubų ir senovės dvelksmo.

Laidoje „Kada įkurtuvės?“ išvysite, kaip atrodo aukso detalėmis, krištolu ir lietuvių kurtais baldais papuoštas butas ir kokie neeiliniai sprendimai buvo jame pritaikyti.