Gabrielė Kancytė Delfi TV laidos „Kada įkurtuvės?“ komandą pasitinka Panevėžio rajone, vienkiemyje. Čia stovi jos šeimos namas, statytas dar 1934 metais. Tiesa, šiandien jis visiškai renovuotas, patogiai ir šiuolaikiškai įrengtas. Gabrielė pasakoja, kad palikti miestą šeima apsisprendė labai greitai.

„Labai labai nepatiko gyventi vieno kambario bute ir norėjome kuo greičiau iš ten nešdintis. Pradėjome ieškoti namo Panevėžio rajone ar užmiestyje. Ieškojome dvi savaites ir radome“, – pasakoja pašnekovė.

Laidos herojė tikina, kad pagrindiniai naujų namų paieškos kriterijai buvo atstumas nuo miestas (ne daugiau nei 25 km nuo Panevėžio), kuo draugiškesnė kaina ir pakankamai gera namo būklė, kad užtektų jį renovuoti, nereiktų griauti ir statyti naujo.

Namo išorė taip ir atrodė, mes nieko netvarkėme, tik pasidarėme terasą. Fasadas, langai, durys, naujai pakeistas stogas jau buvo.

„Tai buvo pirmas namas, kurį mes apžiūrėjome, daugiau namų apžiūrėti nevažiavome. Čia pamatėme didelį kiemą, daug šimtamečių medžių, mūsų apžiūros metu į kiemą atėjo stirnos ir tai iki galo širdį pavergė“, – prisimena namo šeimininkė.

Jos teigimu, namo išorė buvo renovuota, kol kas naujieji šeimininkai jos netvarkė: fasadas, langai, durys, naujai pakeistas stogas jau buvo. Tačiau namo viduje teko nemažai paplušėti.

„Pirmiausia vidus buvo labai tamsus, labai žemos lubos, ranka pasiekiamos. Tad teko griauti lubas, dalį sienų, pečius, išardėme senas grindis. Tačiau palikome ir šiek tiek autentikos. Aukštas lubas puošia seni balkiai“, – pasakoja Gabrielė.

Namo antrame aukšte, kuriame anksčiau buvo negyvenama palėpė, šeimininkai įrengė darbo-svečių kambarį. Namas šildomas oras-vanduo sistema, dėl jo šeimininkams reikėjo įsirengti grindinį šildymą.

„Labiausiai netaupėme namo sienų apšiltinimui, statybinėms medžiagoms. Pati sodyba kainavo 39 tūkst. eurų, pats remontas su būtiniausiais baldais – 40 tūkst. eurų“, – skaičiuoja Gabrielė.

Su kokiais iššūkiais šeimininkams teko susidurti renovuojant šį namą, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)