Kaip pasakoja laidos „Kada įkurtuvės?“ herojai Beatričė ir Marius, anksčiau jie gyveno nuomojamame bute. Vis tik susituokus, sako Marius, kilo noras įsigyti savo nekilnojamojo turto. Pradėjus jo dairytis, į poros akiratį pateko senas, netradicinių formų namas.

„Kai nusipirkome, planas buvo toks – antrame aukšte mes gyvename, o pirmą išnuomojame. Bet kai atsikraustėm, pajautėm, kad smagu dviese turėti visą namą, taip ir pasiliko jis mums dviem visas“, – sako laidos herojus Marius.

Jis tęsia, kad pardavėjai pasakojo namą esant mūrinį. Vis dėlto, pradėjus atnaujinimo darbus paaiškėjo, jog namas turi medinį karkasą. „Kai išgriovėme vidų, matėsi visi balkiai“, – prisimena šeimos vyras.

Tiesa, Marius sako nustebęs – mat namas yra 1939 metų statybos, tačiau nei vienas atidengtas balkis nebuvo supuvęs.

Pašnekovas skaičiuoja, kad namo plotas siekia 138 kv. metrų, o šalia namo yra ir garažas su pagalbine patalpa, judviejų plotas siekia apie 80 kv. metrų.

Laidoje „Kada įkurtuvės?“ pamatysite, kaip unikaliai atrodo šio atnaujinto namo vidus. Čia beveik nėra baltos spalvos, name dominuoja spalvos ir augalai. Baldus savo namams pora gamino pati, o netobulumai, kurie liko namuose, sako Marius, tik puošia namus ir daro juos unikalius.