Štai 5 patarimai, kaip susitvarkyti aplinką, kuri matosi kompiuterio ekrane už pašnekovo nugaros, kad ji būtų miela akims ir džiuginanti.

1. Išlaisvinkite erdvę nuo visų nereikalingų daiktų ir/ar baldų: atsikratykite daiktų, kurie jums neteikia džiaugsmo, nuimkite viską nuo lentynų. Po to į lentynas sugrąžinkite tik knygas, meno kūrinius ar vazą su gėlėmis, pašalinkite viską, kas apsunkina erdvę.

2. Pasistenkite, kad už nugaros nebūtų durų ir netyčia nepasirodytų koks netikėtas svečias.

Darbo vieta namuose (Interjero ABC nuotr.)

3. Paveikslas ar koks kitas meno kūrinys, neturintis kažkokių ryškių, dėmesį blaškančių detalių, ar nuotraukos, pavyzdžiui, iš kelionių, yra idealus sprendimas. Spalvingai nudažyta ar tapetais išklijuota siena, taip pat kuria tam tikrą nuotaiką pokalbio metu. Tačiau svarbu nepersistengti su spalvomis ir raštais, kad nebūtų nukreipiamas dėmesys nuo jūsų pačių.

Darbo vieta namuose (www. Delightfull.eu / Interjero ABC nuotr.)

4. Esant tinkamam apšvietimui, Jūs galite atrodyti žymiai geriau. Šviesa turėtų kristi tiesiai iš priekio ant Jūsų veido, jokiu būdu šviesos šaltinis negali būti už jūsų nugaros. Svarbu, kad neatsirastų šešėliai, kurie iškreiptų jūsų veido bruožus, ir šviesa nebūtų itin ryški. Žinoma, idealiausia, jei patalpoje, kurioje vyksta virtualus pokalbis, būtų kuo daugiau natūralios šviesos.

Darbo vieta namuose (Interjero ABC nuotr.)

5. Kambariniai augalai taip pat yra idealus pasirinkimas fonui. Augalai ne tik pagyvina aplinką, suteikia jai šviežumo ir dėl to mes jaučiamės laimingesni, taip pat ir jūsų pašnekovai, kurie mato augalus už jūsų nugaros. Moksliškai įrodyta, kad augalai gerina produktyvumą, tam tikros augalų rūšys netgi valo orą.

Svarbu paminėti, kad jūsų darbo erdvė atspindi jūsų asmenybę, tad kuriant darbo vietą, taip pat svarbu atsižvelgti ir į atmosferą, kuri jus įkvepia darbui. Pvz. jei jūsų darbo pobūdžiui yra svarbus susikaupimas, ramybė, tuomet galite rinktis tamsiai pilkos spalvos baldus bei dekoro elementus, šviesias sienas ir tamsiai mėlynus audinius.

Interjero ABC dizainerė Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

Jei jums prie širdies labiau aktyvus ir emocijas sukeliantis interjeras, iš kurio galėtume papildomai pasisemti energijos, tuomet galite naudoti raudonos, terakotos ar vyno spalvos atspalvius. Raudona sofa ar spalvingas paveikslas gali padidinti produktyvumą, sužadinti kūrybingumą, įkvėpti naujoms idėjoms.

Darbo vieta namuose (www.jaukumas.lt / Interjero ABC nuotr.)

Na, o jei jums norisi jaukumo, ramybės, atpalaiduojančios atmosferos, tuomet rinkitės baldus, grindų dangą iš natūralių medžiagų, gamtos įkvėptos žalios spalvos atspalvius, daug kambarinių augalų, bronza dekoruotus šviestuvus.

„Delfi Būstas“ primena, kad „Interjero ABC“ dizainerė jau anksčiau patarė, kaip patogiai įsirengti mažą būstą ir pasakojo, kaip pandemija pakeitė mūsų poreikius namuose.

Daugiau „Interjero ABC“ straipsnių rasite čia, o patarimų ir vizualizacijų – „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)