Darbo bei mokymosi vietos įrengimas

Jau ir anksčiau žmonės neretai namuose turėdavo atskirą darbo kambarį, kuris dažniausiai tuo pačiu būdavo ir svečių kambarys, arba bent jau minimalų kampelį su darbo stalu bendroje erdvėje. Tačiau praktiškai niekada toje darbo vietoje nebūdavo ištisai dirbama. Dažniausiai būdavo patikrinami el. laiškai, apmokamos sąskaitos ar pažiūrimas vienas, kitas receptas. Tačiau po pandemijos darbo vietos įrengimo reikalavimai pasikeitė kardinaliai - atsirado poreikis didesniam ir rimtesniam darbo stalui, gerai apgalvotam apšvietimui, ergonomiškai, patogiai, ilgam sėdėjimui pritaikytai biuro kėdei, funkcionaliems baldams ir aksesuarams reikalingiems biuro reikmėms susidėti.

Interjero ABC. Kaip pandemija pakeitė namų interjerą (Interjero ABC/www.ligneroset.com nuotr)

Susitikimams su draugais, darbiniams susitikimams ir konferencijoms persikėlus į virtualią erdvę, tapo labai svarbi ir aplinka, kuri matosi už pašnekovo nugaros. Todėl kuriant darbo vietą, tapo labai svarbu apgalvoti, net tik patogumą ir funkcionalumą, bet ir estetinę vaizdo pusę, kuri bus matoma priešais kamerą.

Prasidėjus nuotoliniam mokymuisi, taip pat atsirado poreikis sukurti patogią mokymosi vietą vaikams, kuri būtų pakankamai izoliuota nuo triukšmo, padėtų vaikams susikaupti ir neblaškytų dėmesio.

Interjero ABC. Kaip pandemija pakeitė namų interjerą (Interjero ABC/www.boconcept.lt nuotr.)

Ryšys su gamta

Prasidėjus pandemijai, daugelis pajuto poreikį atkurti ryšį su gamta, kuri jau savo esme žmogų veikia raminančiai. Namai tapo vieta, kurioje norime jaustis saugūs, atgauti vidinę ramybę. Šį jausmą sukurti padeda minkštos tekstūros, natūralios medžiagos, gamtos įkvėptos spalvos, kurios tarsi mus apgaubia ir nuramina. Ateityje padidės poreikis interjere naudoti natūralias medžiagas, tokias kaip medis, akmuo, varis, žalvaris, bronza. Šios medžiagos ne tik suteikia jaukumo ir šilumos namams, bet ir turi antibakterinį poveikį.

Interjero ABC. Kaip pandemija pakeitė namų interjerą (Interjero ABC/www.emko.lt nuotr.)

Namuose pradėjus leisti daug laiko, galime atrasti laiko ir noro pasirūpinti kambarinėmis gėlėmis, auginti prieskonines žoleles ir tokiu būdu ne tik paskaninti maistą, bet ir jausti ryšį su gamta savo namuose. Augalų sienos taps dar populiaresnes, persikels iš ofiso erdvių į namus.

Interjero ABC. Kaip pandemija pakeitė namų interjerą (Interjero ABC/www.vipzone.lt nuotr.)

Balkonų, terasų, kiemų apželdinimui taip pat bus skiriama vis daugiau dėmesio.

Interjero ABC. Kaip pandemija pakeitė namų interjerą (Interjero ABC/www.duson.lt nuotr.)

Atvirų erdvių koncepcija

Iki pandemijos buvo labai populiarios atviros namų erdvės, kurios po ilgos darbo dienos leisdavo namiškiams susiburti į vieną vietą ir kuo daugiau laiko praleisti kartu. Tačiau dabar atsirado poreikis erdvę skaidyti į atskiras patalpas arba bent jau atskirti pertvaromis.

Interjero ABC dizainerė Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

Kuomet vienas šeimos narys gamina virtuvėje, kitas, galbūt turi svarbų telefoninį pokalbį ir jam reikalinga visiška tyla. Taigi garsą sugeriančios akustinės plokštės taip pat tampa vis populiaresnės.

Daugiau „Interjero ABC“ tekstų galite rasti ČIA.

Taip pat „Interjero ABC“ naujienas galite sekti „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)