Vonia – viena iš prieštaringiausių vietų menui

Portalas „Architectural Digest“ rašo, kad vonia laikoma viena prieštaringiausių erdvių, kurioje galima eksponuoti meno kūrinius. Viena vertus, atrodo, normalu, kad mėgstamais darbais norime mėgautis intymiausioje savo namų erdvėje. Kita vertus, vonios kambariuose išsiskiria daug drėgmės ir garų, todėl ši vieta yra pavojinga, norint laikyti brangius meno kūrinius.

Interjero dizaineriai Jesse Carrier ir Mara Miller pateikė keletą patarimų, kaip tinkamai išsirinkti paveikslą ir užtikrinti, kad jis išliktų puikios būklės.

Skalbimo mašina

Nekabinkite bet kokio meno kūrinio

Didžiausia problema, su kuria susidursite demonstruodami meną savo vonios kambaryje, yra drėgmė. Jeigu drėgmė pateks po stiklu, gali rimtai sugadinti meno kūrinį. Jeigu norite išvengti finansinių nuostolių, vonios kambaryje galite kabinti nebrangius paveikslus.

Nelaikykite durų ir langų uždarytų

Paprastas būdas kovoti su drėgme - įleiskite šiek tiek gryno oro į patalpą. Dauguma meno kūrinių gali puošti jūsų vonios kambarį, jeigu jums pavyks garų kiekį sumažinti iki minimumo.

Nesirinkite sudėtingos struktūros paveikslo

Vonios kambaryje rekomenduojama kabinti paveikslus su paprastais mediniais rėmais. Venkite auksinių ar trapių detalių.

Nepamirškite apie skulptūras

Dar geriau, jeigu nuspręsti vonios kambarį papuošti dekoracija, kurios nereikia įrėminti. Tokiu atveju ne tik išvengsite drėgmės pavojaus, bet ir paįvairinsite erdvę.

2022 metų virtuvės tendencijos

Kaip dekoruoti virtuvės sienas?

Virtuvė yra daugiau nei tik funkcinė namų zona: čia ruošiamas maistas ir netgi skalbiama. Ši vieta dažnai yra būsto širdis, kur šeima susirenka ryte ir vakare.

Konkrečiai virtuvei skirtų meno kūrinių netrūksta, tačiau čia gali tikti bet koks darbas, nes ši erdvė būna įvairių formų, dydžių ir išdėstymo.

Renkant vietą meno kūriniui virtuvėje, svarbu, kad ten nesikauptų riebalai ir maisto kvapai. Tiesiog apčiuopkite sienas ir paviršius, ar nėra riebalų kaupimosi požymių. Dažnai tai gali būti vietos, kurios net nėra šalia viryklės. Viskas priklauso nuo to, kaip patalpoje cirkuliuoja oras ir perneša garus bei kvapus.

Tačiau laikui bėgant bet kurioje vietoje gali pradėti kauptis nešvarumai, todėl rinkitės meno kūrinius, kuriuos lengva valyti. Akrilo ir metalo spaudiniai yra ypač patvarūs ir lengvai prižiūrimi.

Ar galima pakabinti meno kūrinį virš viryklės ar kriauklės?

Dauguma mano, kad kabinti paveikslą virš viryklės nėra gera idėja. Tačiau tai priklauso nuo meno kūrinio tipo ir laisvos sienos ploto. Akivaizdu, kad kuo aukščiau kabinamas meno kūrinys, jis nebus taip paveiktas garų, kvapų ir pan.

Nors virtuvė nėra pagrindinė vieta, kur kabiname veidrodžius, tačiau jie gali tapti puikia dekoro detale. Jų stiklą lengvai galima nuvalyti ir jie nesugeria dėmių ar maisto kvapų. Veidrodžiai gali būti įvairių dydžių, dizaino ir neįprastų formų.

Jie taip pat padeda skleisti šviesą, todėl idealiai tinka mažesnėms ar tamsesnėms virtuvėms. Jeigu jūsų virtuvėje virš kriauklės nėra lango, jo imitaciją galite sukurti veidrodžius sumontuodami ant panaudotų ir patobulintų langų rėmų.

Virtuvė paprastai yra vieta, kurioje yra sieninis laikrodis. Jis pats savaime gali tapti meno kūriniu, o jų dizainas tinka bet kokiai virtuvei.

Dar viena vieta virtuvėje, kuri iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti netinkama meno kūriniams, yra erdvė virš kriauklės. Nors šioje vietoje riebalų pavojus mažesnis, tačiau čia daugiau drėgmės, todėl meno kūriniai turėtų būti patvaresni kaip ir virš viryklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją