Pagrindiniai kaltinimai: vaikų riksmas, triukšmingi vakarėliai, trepsėjimas, demonstratyvus kaimynų šaltumas ir cigarečių dūmai.

Tokią apklausą surengė internetinis leidinys Comparis.ch.

Apklausę daugiau nei tūkstantį žmonių, žurnalistai išsiaiškino, kad daugeliui šalies gyventojų namai nėra ramybės oazė ar vieta, kurioje galima pasislėpti nuo atsibodusio pasaulio. Štai kokios išvados:

28 proc. Šveicarijos gyventojų sakė esantys nepatenkinti dėl iš kaimynų buto sklindančio triukšmo.

Juos erzina garsūs pokalbiai, vaikų riksmai, trepsėjimas, skandalai ir naktiniai vakarėliai.

16 proc. skundėsi dėl akivaizdaus kaimynų šaltumo ar net neslepiamos antipatijos jų veiduose susitikus.

14 proc. sakė, kad kenčia nuo cigarečių dūmų, kurie skverbiasi į namus iš kaimyninių butų ar laiptinės. Nemėgsta ir tų, kurie rūko lifte.

13 proc. negali pakęsti ginčų dėl bendros skalbyklos. Daugumoje butų Šveicarijoje nėra nuosavų skalbimo mašinų, tačiau yra specialios patalpos skalbimui. Kiekvienam gyventojui yra skiriamas tam tikras laikas, kada jie gali pasinaudoti skalbykla. Neseniai Ciuriche policijai teko vaduoti moterį, kurią kaimynas užrakino skalbykloje, nes ši sumanė skalbtis naktį.

Verta paminėti, kad tik 9 proc. erzina garsai, kuriuos skleidžia besimylintys kaimynai. Dauguma žmonių tai toleruoja.

Kas dešimtas šveicaras kelis kartus metuose pykstasi su kaimynais. Kas šeštas žmogus galiausiai persikelia į kitą butą. O 15 proc. gyventojų teigia, kad dėl konflikto su kaimynais yra tekę kreiptis į teismą.

Maždaug 60 proc. šveicarų gyvena nuomojamuose butuose.

Beje, neseniai sociologai nustatė, kad šveicarai mėgsta šnipinėti savo kaimynus: iš tūkstančio apklaustų žmonių maždaug 22 proc., pripažino, kad yra bent kartą stebėję savo kaimynus žiūrėdami pro žiūronus, kamerą ar tiesiog pro durų akutę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)