Vykdant patalpų pertvarkos projektą buvo nutarta išsaugoti dalį buvusio fasado, bet visiškai pakeisti vidaus patalpas. Dabar tai – šiuolaikiškai atrodanti šviesi erdvė.

Patogiomis dirbtuvėmis paversta vištidė, anot portalo „Inhabitat“, buvo pastatyta beveik iš karto po Antrojo pasaulinio karo. Būtent tada čia augusio sodo viduryje iškilo statūs kaimiško tipo pastato skliautai. Prie modernizavimo projekto dirbę architektai Sandra Bartoli ir Silvanas Lindenas nutarė neatsisakyti iš pažiūros kiek apleistos išorės ir perprojektuoti tik interjerą.

Pagaliau sukurtas projektas, kurį realizavus dabar galima įžengti į jokiomis pertvaromis nesuskirstytą vientisą erdvę. Patalpos sienas, dūmtakius ir plienines sijas buvo nutarta apkalti pušinėmis lentelėmis. Taip pavyko sukurti įspūdį, kad namas pastatytas tik iš medžio. Erdvę patalpą kuo puikiausiai apšviečia pro didelius plačius krentanti natūrali dienos šviesa. Trikampio formos langas įrengtas ir viršuje, vietoj buvusių durų į karvelidę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)