Gautos lėšos bus naudojamos Venecijos kapinių priežiūrai, skelbia news.ru.

San Mikelės sala žinoma kaip pačios didžiausios ir gražiausios Venecijos kapinės. Lankytojų labiausiai pamėgtas jų objektas – „San Michele in Isola“ bažnyčia, pastatyta dar XV amžiaus viduryje. Ilgą laiką ten veikė vienuolynas, vėliau būta kalėjimo. Daugiau nei prieš 200 metų San Mikelės sala tapo išskirtine venecijiečių amžinojo poilsio vieta.

Saloje daug senovinių koplytėlių, kurių istorinė vertė sunkiai išmatuojama. Dalis jų dar visai neseniai perėjo miesto valdžion, tad Venecijos miesto taryba nusprendė jas parduoti aukcione. Meras Luigi Brugnaro viliasi tokiu būdu surinkti pinigų garsiųjų kapinių renovacijos darbams.

Pačios prabangiausios iš jų kadaise priklausė turtingiausioms Venecijos šeimoms. Aukcioną laimėjusieji gaus teisę būti palaidoti netoliese Igorio Stravinskio, Josifo Brodskio, Sergejaus Diagilevo, Ezros Poundo ir kitų garsių žmonių.

Tikimasi, kad viena amžinojo poilsio vieta bus parduoda už sumą, svyruojančią nuo 200 tūkst. iki 335 tūkst. eurų.

Įdomiausia tai, kad vietos neparduodamos visam laikui. Laimėtojas įgys išskirtinę teisę naudotis vieta kapinėse tik 99 metus. Vėliau artimiesiems teks paieškoti jam kitos amžinojo poilsio vietos arba vėl dalyvauti aukcione ir taip šios savotiškos nuomos laiką prasitęsti. Pirkėjui teks ne tik susimokėti už amžinojo poilsio vietą, bet ir finansiškai prisidėti prie bažnyčios renovacijos.

Paraišką dėl dalyvavimo aukcione galima teikti iki 2018 metų sausio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)