Šis nedidelis butas yra Naujamiestyje, renovuotame name. D. Sakevičė tikina, kad nors ir pavyko į šią erdvę sutalpinti viską, ko reikia, teko gerai pasukti galvą, kaip padaryti, kad būtų patogu ir gyventi, ir miegoti, ir daiktus pasidėti, ir net svečius priimti. Anot jos, kiekvienas būsto centimetras šiuo atveju buvo svarbus, bet galutiniame rezultate – sukurti maksimaliai patogūs namai.

„Šis mažas butas buvo nemenkas iššūkis man. Prieš tai mažiausias įrengtas butas buvo 18 kv. metrų, galvojau, kad mažesnio jau nebus tikrai, klydau!Mažam butui kurti interjerą tikrai nebuvo lengva, nes norėjosi, kad viskas atrodytų estetiškai gražu ir kartu būtų funkcionalu. Prieš patvirtinant galutinį variantą – svarstytos įvairios baldų išdėstymo galimybės. Pavyzdžiui, vien tinkamą sofą rasti šiam butui buvo iššūkis, netgi teko vieną grąžinti, nes buvo per didelė tam plotui. Na bet galiausiai radau stilingą, kuri netgi yra su daiktadėžės funkcija. Taip pat kažkas juokėsi, kad pamiršau bute įkomponuoti televizorių – labai abejoju, kad šiame bute kažkas sėdėtų ir jį žiūrėtų, bet numatyta vieta su visais įvadais jam yra, jei kartais būtų poreikis“, – pasakoja dizainerė.

Interjere vyraujantys pilki atspalviai buvo derinami su medžiu ir juodomis detalėmis. D. Sakevičė sako, jog sienų spalva sutampa su baldinių plokščių tam, kad spalvos neskaidytų erdvės, o priešingai – visus paviršius susietų ir būtų sukurtas vientisumo įspūdis.

Pasak dizainerės, daug daiktų talpina dviejų durų šviesiai pilka spinta su antresole, kuri tarytum ištirpsta sienoje ir neapsunkina erdvės.

„Dar vienas interjero sprendimas – palangė virtusi virtuvės darbastaliu, kurį galima išnaudoti kaip darbo vietą ar daiktų pasidėjimo zoną, ar valgomojo stalą, prie kurio užtenka vietos ir svečiams.

Vonios kambaryje yra visi standartiniai patogumai – tualetas, praustuvė ir dušas. Tiesa, dušo kabiną teko šiek tiek pamažinti – vietoje standartinės 90×90 cm buvo įrengta 80×80 cm, tačiau tai vis tiek pakankamai patogu vienam žmogui. Puikus sprendimas turint mažai vietos vonios kambaryje – po išskirtinio dizaino kriaukle statoma skalbimo mašina“, – apie interjero dizaino sprendimus mažam butui pasakoja D. Sakevičė.

Ji tikina, kad galutinės sąmatos matyti neteko, tačiau gali patvirtinti, jog nors dauguma galvoja, kad mažą būstą įrengti kainuoja mažiau, taip nėra. Svarbu turėti omenyje tai, kad plytelių, grindų dangos reikia mažiau, bet taip pat tenka rinktis nestandartinius baldus, kurie yra brangesni, o santechnikos bei buitinės technikos kainos – standartiškos, kaip ir įprastam būstui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)