Investicijų į energijos vartojimo efektyvumą Lietuvos gyvenamuosiuose namuose paklausa diktuoja poreikį pritraukti papildomų lėšų Daugiabučių namų atnaujinimo programai, kuri yra vienas iš pagrindinių Lietuvos Respublikos Vyriausybės prioritetų, palaikomas tiek nacionaliniu mastu, tiek atskirose savivaldybėse. Pagal šį susitarimą numatytos lėšos bus skirtos senų ir energijos netausojančių daugiabučių namų atnaujinimui, paverčiant juos maloniais, patogiais ir ekonomiškais būstais gyventojams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Renovacijos programoje dalyvaujame nuo pat jos pradžios, tad aiškiai matome šios programos naudas ne tik atnaujintų namų gyventojams, kuriems gyventi tampa patogiau, bet ir visai šaliai. Taip pat tai puiki paskata smulkiojo ir vidutinio verslo augimui, ypač statybų sektoriaus įmonėms“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

„Šiaulių banko ir EIB partnerystė stipriai prisidėjo prie išmetamo anglies dioksido kiekio mažinimo Lietuvoje, nes atnaujinti būstai tapo energiškai efektyvesni, – sakė EIB viceprezidentas Alexander Stubb, atsakingas už EIB veiklą Baltijos šalyse. – Dešimtys tūkstančių namų savininkų jau dabar jaučia renovacijos naudą, gaudami mažesnes sąskaitas už energiją, taip pat visoje Lietuvoje juntamas ir teigiamas bendras poveikis aplinkai. Džiaugiamės galėdami kartu su Šiaulių banku toliau likti įsipareigoję šiems tikslams“.

Šiaulių banko ir EIB bendradarbiavimas įgyvendinant daugiabučių namų atnaujinimo programą yra vienas iš pavyzdžių kaip, pritraukiant privačias lėšas, galima didinti ribotą viešąjį finansavimą ir stiprinti poveikį šalies ekonomikai. Daugiabučių namų energinio efektyvumo didinimas prisideda prie mūsų ekonomikos vystymosi – galima sutaupyti daugiau kaip pusę energijos, naudojamos šildymui, gražina aplinką, mažina anglies dioksido išmetimus į atmosferą. Tai dar vienas žingsnis, leidžiantis racionaliau naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius“, – teigia Lietuvos Respublikos aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)