„Delfi“ skaitytojas pasidalijo vaizdo įrašu, kaip Žirmūnų ir P. Lukšio sankryžą įveikti skubėjęs 17 maršruto troleibusas vos nepartrenkė perėję įveikti skubėjusio pėsčiojo.

Vaizdo įraše matyti, kad troleibusas į sankryžą įvažiuoja jau tuomet, kai šviesoforo geltonos spalvos šviesoforo signalą pakeičia raudonas. Vis dėlto, „įsibėgėjęs“ troleibusas greičio nemažina ir skuodžia per sankryžą. Kaip tik tuo metu kitoje sankryžos pusėje į važiuojamąją kelio dalį įžengia pėsčiasis. Tik įvažiavęs į sankryžą troleibuso vairuotojas, pastebėjęs pėsčiąjį, pradeda stabdyti ir net pasuka į kairę.

Tokių atvejų, kai viešojo transporto vairuotojai važiuoja degant draudžiamam šviesoforo signalui, jau ne kartą vilniečiai yra užfiksavę ir kitose miesto sankryžose.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai pabrėžia, kad už tokį vairavimą vairuotojui gali grėsti netgi teisės vairuoti atėmimas.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 4 dalimi, važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, užtraukia baudą nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)