Į „Delfi“ redakciją kreipęsis skaitytojas teigė, kad savivaldybė vėl lipa ant to paties grėblio bei taip sunkina kasdienes gyventojų keliones.

„Prieš Pedagoginio žiedą išimta viena juosta ir įrengiama salelė. Vėl miesto valdžia taško mūsų pinigus ir trukdo eismą“, – rašė skaitytojas.

Netrukus su redakcija susisiekė dar viena skaitytoja, kuri taip pat išreiškė susirūpinimą atliekamais darbais, kurie, anot jos, tikrai apsunkins vairuotojų kasdienybę.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad apie šiuos pokyčius jau buvo pranešta anksčiau, kai buvo viešinami visi šioje gatvėje numatyti planai.

Tuomet pranešime buvo numatyta, kad bus „įrengiamos saugumo salelės T. Narbuto gatvės susikirtimuose su žiedu prie buvusio Pedagoginio universiteto – čia eismo juostų skaičius nesikeis, tačiau juostos bus atskirtos, taip užtikrinant didesnį pėsčiųjų ir dviratininkų saugumą“.

G. Grubinskas taip pat ramino, kad dabar kylantys nepatogumai yra laikini, mat pabaigus darbus eismo judėjimas į žiedą nesikeis, mat bus panaudoti iki šiol nenaudoti važiuojamosios dalies ir skiriamosios juostos plotai.

„Saugumo salelėmis bus atskirtos pirmosios eismo juostos abiem kryptimis – tiek įvažiuojant į žiedą, tiek išvažiuojant iš jo T. Narbuto gatvės kryptimi. Iki šiol buvęs horizontalusis ženklinimas panaikintas ne tik dėl korekcijų įrengiant saugumo saleles, bet ir dėl viso žiedo remonto – jame klojamas naujas asfaltas. Eismo organizavimas ir eismo juostų skaičius žiede užbaigus darbus nebus pakeistas. Įvažiavime į T. Narbuto gatvę eismo juostos bus perbraižytos esamo nenaudojamo važiuojamosios dalies pločio sąskaita – dalis jo iki šiol buvo užbrūkšniuota. Išvažiuojant iš T. Narbuto gatvės į žiedą korekcijos bus atliekamos skiriamosios juostos sąskaita. Kaip ir iki šiol, įvažiavimui į žiedą skirtos 3, išvažiavimui – 2 juostos. Visi darbai žiede ir jo prieigose turi būti užbaigti šį mėnesį“, – nurodė G. Grubinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)