Kiekvieną dieną, pasak moters, duobėtais keliais važiuojantys vietos gyventojai laužo savo automobilius.

„Galbūt savivaldybė norėtų padengti jų remonto išlaidas?“ – ironizavo DELFI pašnekovė.

Kazio Bizausko ir Valdemaro Čarneckio gatves Pavilnyje vilniečiai mažų mažiausiai vadina galvos skausmu, mat čia kelias ne tik duobėtas, bet ir toliau bjaurojamas statybinės technikos. Pastarosios vairuotojai nevengia ir didesnio greičio. Anot skaitytojos, išeiti pasivaikščioti ar pasivažinėti dviračiais su vaikais yra nesaugu, o po pasivaikščiojimų į namus tenka grįžti lyg iš arimų.

„Gatvėje kabo ženklas „Jauki ir saugi kaimynystė“, tačiau apsidairius graudu darosi – nei jaukumo, nei saugumo nebeliko“, – DELFI sakė pašnekovė.

Apie įsisenėjusią problemą ir Vilniaus savivaldybės aplaidumą liudija ir kitas simbolis: trečius metus V. Čarneckio gatvės viduryje stūkso ženklas. Kad šis stovėtų tvirčiau, jis įtaisytas į nebenaudojamą automobilinę padangą.

Kokia jo paskirtis ir kodėl ženklas šitaip paliktas jau trejus metus, moteris tikino nežinanti.

„Juk tai savivaldybės turtas“, – pastebėjo pašnekovė.

Lygins, kai išdžius

Vilniaus miesto savivaldybės Susisiekimo komunikacijų skyriaus vadovas Gintautas Niaura pasakojo, kad pernai V. Čarneckio gatvėje buvo vykdomi kelio darbai, tačiau išasfaltuotas ne visas kelias, o tik jo dalis – nuo B. K. Balučio iki V. Čarneckio gatvės 7C numeriu pažymėto namo. Taip pat šioje dalyje buvo pakloti šaligatviai ir įrengtas apšvietimas.

Visgi likusios gatvės atkarpos asfaltuoti neplanuojama dėl vykstančių intensyvių statybų. Visgi, anot G. Niauros, kai kelio paviršius bus sausas, žvyrkelius išlygins greideris.

„UAB „Emro Invest“ šiuo metu projektuoja apie 300 metrų ilgio K. Bizausko gatvės atkarpą nuo Džiaugsmo gatvės iki jų žemės sklypo. Parengus projektą, savivaldybė drauge su vystytoju sutvarkys gatvės atkarpą. Projektavimo darbus ketinama baigi iki liepos pabaigos“, – sakė specialistas.

G. Niaura minėjo, jog dėmesio sulauks ir Naujosios Vilnios mikrorajoną su Vilniaus centru jungianti Stepono Batoro gatvė. Sostinės savivaldybė šios gatvės atkarpoje, kur nėra apšvietimo tinklų, šiemet planuoja suprojektuoti ir 2020-2021metais įrengti apšvietimo tinklą. Taip pat prie Stepono Batoro gatvės bus nutiestas dviračių takas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)