Vairuotojai piktinasi, kad šalyje kone nebeliko kelių, kuriuose nebūtų įrengta vienokia ar kitokia pažeidimų fiksavimo įranga. Ir nors gyventojai sutinka, kad nepaisančius taisyklių reikia drausminti, nemaža dalis vairuotojų taip pat pripažįsta, kad būtent greičio matuokliai neretai tampa priežastimi, kodėl vairuotojai ima staiga stabdyti ir taip sukelia avarines situacijas.

Matuokliai ima blaškyti vairuotojus

Vairuotojas Vaidotas į „Delfi“ kreipėsi teigdamas, kad Lietuva juda absurdo link, o bijodami „užsidirbti“ baudų sėdintys prie vairo ima „bijoti“ kone kiekvieno stulpo.

„Šiais metais įvairiuose keliuose buvo įrengtos naujos kameros. Jos mažos, juodos, prieš kiekvieną jų įrengtas ir ženklas pranešantis apie priekyje esantį matuoklį. Viskas būtų kaip ir neblogai, bet pasižiūrėkite, kas darosi keliuose. Žmonės važiuoja leistinu greičiu, tačiau pamatę ženklą pasimeta, kad galbūt matuoklis įrengtas dėl to, kad važiavimo greitis toje vietoje yra mažesnis. Važiuojant magistralėje, tokiose vietose, greitis nuo 130 km/val. mažinamas iki 100 km/val. ar net dar mažiau, o tam paaiškinimų surasti sunku. Analogiškos situacijos yra ir kituose užmiesčio keliuose. Net jei greitis 90 km/val., vairuotojai ima stabdyti, lyg ten leistinas greitis būtų gerokai mažesnis. Suprantu, kad tai yra ir žmonių neatidumo problema, bet visuomenė tiek yra prigąsdinta tais greičio matuokliais, kad kai kurios eismo situacijos, būtent prie jų, virsta avarinėmis“, – teigė Vaidotas.

Vairuotojas taip pat neslėpė pasipiktinimo, kad kelių būklė šalyje vis dar yra prasta, daugelyje kelių asfaltas nusidėvėjęs, žioji ištrupėjusio asfalto duobės, kelkraščiuose taip pat asfalto danga yra nuvažinėta, o dėl to kyla pavojus vairuotojams, ypač tamsiu paros metu. Anot jo, dalis pinigų, kurie skiriami įvairioms kameroms, galėtų būti skirti būtent kelių būklei gerinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)