„Šiuo metu Lietuvos kelių tinkle vyksta dideli pokyčiai – tiesiama keturių juostų automagistralė „Via Baltica“, artėja magistralinio kelio Vilnius–Utena ir krašto kelio Kaunas–Prienai rekonstrukcija. Šie projektai numatyti Vyriausybės programoje, taigi jiems skiriame daugiausia dėmesio. Parengtas žemėlapis leis kiekvienam besidominčiam matyti ir sekti šių projektų įgyvendinimo eigą nuo projektavimo iki darbų pabaigos, suteiks informacijos apie tvarkomus svarbiausių kelių ruožus“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak ministro, šis žemėlapis aktualus tiek gyventojams, norintiems sužinoti apie kelių gerinimo pažangą savo rajone, tiek savivaldybėms, rengiančioms savo kelių projektus ir planuojančioms investicijas, tiek kelių tiesimo įmonėms, ketinančioms ateityje dalyvauti rangos darbų pirkimo konkursuose.

Žemėlapis pateikia išsamią informaciją apie tris Vyriausybės programoje numatytus strateginius kelių infrastruktūros projektus, jų eigą ir numatomą tęstinumą.

Didžiausias iš šių projektų – per Lietuvą einančios magistralės „Via Baltica“ modernizavimas, šiuo metu vykstantis ar planuojamas beveik visame kelyje nuo Lenkijos iki Latvijos sienos. Šiuolaikiška 4 eismo juostų magistralė jau dabar jungia Kauną ir Marijampolę, o iki 2025 m. tokia pat tarptautinius standartus atitinkanti magistralė bus nutiesta ir nuo Marijampolės iki sienos su Lenkija. Žemėlapyje matomi ir tolesni planai – „Via Baltica“ infrastruktūrai gerinti nuo Kauno į šiaurę Latvijos sienos link šiuo metu rengiama plėtros galimybių studija. Visą 268 km ilgio „Via Baltica“ kelio Lietuvos teritorijoje rekonstrukciją numatoma baigti iki 2030 m.

Šiuo metu projektuojamas magistralinis kelias A14 Vilnius–Utena. Parengus projektus, šio kelio ruože tarp Molėtų ir Utenos numatoma atlikti kapitalinį remontą iki 2024 m. pabaigos, o ruožas tarp Vilniaus (nuo 21 km) ir Molėtų bus rekonstruotas ir, planuojama, bus praplatintas iki 3 eismo juostų iki 2025 m. Žemėlapyje galima matyti kiekvieną darbų etapą.

Rengiamasi rekonstruoti ir krašto kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus ruožą Kaunas–Prienai. Čia išperkama keliui platinti reikalinga žemė, artimiausiu metu bus skelbiamas viešasis pirkimas projektavimui, o 2024–2026 m. numatomi rangos darbai.

Be to, sužinoti apie visus kitus šiuo metu šalyje jau rekonstruojamus ar kitaip tvarkomus valstybinės reikšmės kelius galima Lietuvos automobilių kelių direkcijos parengtame žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją