„Gyvenu Savanorių pr. 294, Kaunas, name. Problema tame, kad nuo ortopedijos technikos iki pat „prekybos centro „Savas“ nėra apsisukimo į kairę pusę link centro, visa atkarpa atskirta dviguba ištisine linija, anksčiau būdavo apsisukimas ties „Kalniečių poliklinika“, dabar šioje vietoje yra dviguba ištisinė linija, ties „prekybos centro „Savas“ sankryžą apsisukti irgi draudžiama.

Paprasta situacija grįžus vakare iš darbų, nėra kieme vietos, reikia apsisukti į kitą kelio pusę, kad būtų galima įvažiuoti į prieš tai esantį įsukimą kur yra parkavimo vieta, tai pagal dabartines taisykles ir nupieštas eismo juostas, man reikia apsukti pusę rajono, kad galėčiau grįžti į namus. Ar galite jūs gauti daugiau informacijos, kodėl nebuvo pagalvota apie gyventojų patogumus, arba bent, kodėl toks sprendimas priimtas“, – pasakojo skaitytojas.

Eismas Kaune

Tokių patirčių turėjo ir kiti Kauno vairuotojai, teigdami, kad kelionės prailgsta bent pusę valandos.

Savanorių prospektas pavirto viena ištisine juosta. Norint nuvažiuoti į darbą, turiu važiuoti link miesto išvažiavimo. Nebeliko apsisukimo prie Kalniečių poliklinikos, Kalniečių sankryžoje apsisukti taip pat negalima. Pataikius ant raudono šviesoforo signalų ir piko metu, kelionė prailgo 30 min. Eismo spūstis ir oro užterštumas garantuotas“, – teigė kitas vairuotojas, kuriam ši problema sukelia daug nemalonumų.

Panaikino dėl saugumo

Situaciją naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Ties Pakraščio gatve kairinius posūkius panaikinome dėl saugumo. Rekonstruojamoje Savanorių prospekto atkarpoje įrengėme A juostas. Tuo pačiu vairuotojams suteikėme galimybę apsisukti Savanorių pr. ir P. Lukšio g. sankirtoje – demontuotas apsisukti draudžiantis ženklas.

Manome, kad po šių pokyčių eismas kaip tik vyks sklandžiau. Sukantieji į kairę visada pristabdydavo pagrindinį automobilių srautą, taip kildavo avarinių situacijų rizika. Be to, eismą nuolatos stebime per vaizdo kameras. Esant būtinybei, reguliuosime šviesoforų fazes“, – paaiškino jis.