Į mėlynąją zoną patenka Vokiečių, Didžioji, Aušros Vartų ir Šventaragio gatvės, valandai palikti automobilį čia kainuoja 6 Lt. Iki šiol mėlynojoje zonoje už automobilių stovėjimą reikėjo mokėti pirmadienį-šeštadienį 8-22 val.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad mokamas stovėjimo laikas 270 stovėjimo vietų, esančių pačiame senamiesčio branduolyje, koreguotas atsižvelgiant į šiose gatvėse išaugusius statomų automobilių ir laisvos stovėjimo vietos ieškančio transporto srautus, ypač vakarais ir savaitgaliais.

Teigiama, kad mėlynojoje rinkliavos zonoje skatintinas tik trumpalaikis automobilių stovėjimas – norinčius ilgesniam laikui pastatyti automobilį, siūloma rinktis pigesnes ir mažiau apkrautas geltonąją (1 val. – 2 Lt) ir žaliąją (1 val. – 1 Lt) rinkliavos zonas. Be to, atkreipiamas vairuotojų dėmesys, kad nuo gegužės mėnesio žaliojoje rinkliavos zonoje, kurioje yra daugiau kaip 1300 stovėjimo vietų, sutrumpėjo rinkliavos rinkimo laikas ir rinkliava šioje zonoje renkama pirmadieniais-šeštadieniais nuo 8 iki 18 val.

Kaip pigesnė alternatyva vairuotojams, atvykstantiems į Senamiestį, siūlomos aikštelės Maironio gatvėje (prie Tymo turgaus) ir A. Strazdelio gatvėje. Taip pat „Susisiekimo paslaugos“ primena, kad nuo gegužės visoje Upės g., kurioje yra daugiau kaip 220 stovėjimo vietų, automobilių statymas yra nemokamas.

DELFI primena, kad vietinės rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimas užtraukia baudą nuo 80 iki 140 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)