Lietuvoje kitąmet bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas, praeitą pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM). Jį testuos automobilių dalijimosi įmonė CityBee“ ir jos klientai, bendradarbiaujant su „Regitra“ ir VRM.

Kad tai gera idėja mano 43 proc. (476 balsai) gyventojų. Su jais nesutinka kita, šiek tiek mažesnė grupė apklaustųjų. 42 proc. respondentų (457) tokiai idėjai nepritaria.

Jau dabar su savimi niekada neturi vairuotojo pažymėjimo 5 proc. skaitytojų (57 balsai), kuriems šitas klausimas pasirodė neaktualus. Užtat dar 9 proc. (94 balsai) nuomonės šiuo klausimu neturi.

Viso MadeinVilnius.lt surengtoje apklausoje, kuri vyko nuo liepos 31 dienos iki rugpjūčio 4 dienos, sudalyvavo 1084 gyventojai.

Jau dabar vairuotojai gali važiuoti be vairuotojo pažymėjimo, tačiau su savimi turėtų pasiimti asmens tapatybę įrodanti dokumentą. Kitais metais Lietuva padarys žingsnį į priekį ir testuos el. vairuotojo pažymėjimą.

„Regitra“ kartu su projekto partneriais testavimo metu vertins, kiek e. vairuotojo pažymėjimas yra patogus klientams. Atsižvelgus į rekomendacijas ir ateityje įdiegus e. vairuotojo pažymėjimą, ES gyventojams nebereikėtų turėti fizinio vairuotojo pažymėjimo, o skaitmeninio dokumento sąsajos užtikrintų duomenų saugumą, jų perdavimą realiu laiku ir atpažįstamumą visoje Europoje.