Viena elektrinių paspirtukų gamybos bendrovė pasidalino vaizdo įrašu, kuriame detaliai nupasakojo, kokių nerašytų taisyklių ir etiketo normų turėtų laikytis paspirtukų vairuotojai.

Pavyzdžiui, KET numato, kad šalmą privalo dėvėti tik nepilnamečiai paspirtukų vairuotojai, specialistai pataria nevengti šalmo dėvėjimo, nes jis susidūrus su pėsčiuoju ar transporto priemone, krentant nuo paspirtuko gali apsaugoti nuo traumų. Šalmą svarbu ne tik užsidėti, bet ir įsitikinti, kad jis jums tinka – nėra nei per didelis, nei per mažas. Taip pat šalmą reiktų tinkamai užsegti.

Be to, specialistai pataria net ir atšilus orams važiuojant paspirtuku dėvėti uždarus batus. Tokie batai užtikrins, kad nulipdamas ar stabdydamas koja nesusižeisite pėdos ar kojos pirštų.

Siekiant užtikrinti ne tik savo, bet ir kitų saugumą, reikėtų pasirūpinti, kad priekyje būtų baltos šviesos žibintas, kuris sutemus jums leistų matyti kelią, o kitiems eismo dalyviams – jus pastebėti. Tiesa, reiktų nepamiršti, kad gerai šviečiantys žibintai turėtų būti ir gale, tik šie – raudonos spalvos.

Žinoma, paspirtukams ant kelio – ne vieta, todėl važiuojant dviračių takais ar šaligatviais patartina turėti garsinį skambutį, kuriuo galėtumėte kitus eismo dalyvius įspėti apie save, o einantiems dviračių taku pranešti, kad jie turėtų pasitraukti.

Ne ką mažiau svarbu ir pasirinkti saugų greitį, kad pamatę pėsčiuosius ar atsiradus kliūčiai kelyje galėtumėte laiku sustoti. Taip pat specialistai primena, kad priartėję prie važiuojamosios kelio dalies krašto, per perėją paspirtuką turėtumėte varytis, o ne juo važiuoti. Taip ne tik išvengsite galimybės susidurti su pėsčiuoju, bet ir vairuotojams leisite jus pastebėti laiku.

Jei nutiko taip, kad pasivijote kitą paspirtukininką, neskubėkite lenkti, o kaip tik, geriau rikiuokitės į vieną liniją ir vienas nuo kito palaikykite saugų atstumą. Taip pat nepamirškite, kad važiuodami šaligatviu visada pirmenybę turite suteikti pėstiesiems. Jei privažiavote būrį pėsčiųjų ir negalite jų saugiai aplenkti, nulipkite nuo paspirtuko ir varykitės iki vėl atsiras palankios sąlygos važiuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)