Tai įteisinta statybų techninio reglamento (STR) „Gatvės ir vietinės reikšmės keliai. Bendrieji reikalavimai“ pataisose.

STR numatyta, kad jeigu B kategorijų gatvėse nėra galimybių išlaikyti 150 metrų minimalaus atstumo tarp įvažiavimų ar išvažiavimų dešiniaisiais posūkiais, atstumas gali būti mažinamas iki 100 metrų, projektuotojui pagrindus, kad tai neturės neigiamos įtakos eismo saugumui.

Sumažinti atstumo reikalavimai netaikomi, jei yra galimybė įrengti įvažiavimus ir išvažiavimus dešiniaisiais posūkiais iš žemesnės kategorijos gatvių, privažiuoti nustatytais ar numatomais kelio servitutais ar kitais būdais.

B kategorijos gatvės yra pagrindinės gatvės, kurių paskirtis – susisiekimas tarp miesto funkcinių zonų, rajonų, centrų, didžiųjų transporto stočių bei užmiesčio kelių sujungimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją