Jie važiuoja čia, o ne į Vokietiją ar Prancūziją, nes čia paprasčiau – lietuviai juos supranta, lietuviai atveža tokias mašinas, kokių reikia jų šalims. O madas jų šalyse diktuoja ne elito žmonės, o muitų kodeksas.

Lietuvos pirkėjams vežamos kitokios mašinos – apie 10 metų amžiaus, pagamintos Vokietijoje, su ekonomiškais dyzeliniais motorais. Jau daugybę metų Lietuvoje labiausiai geidžiamos markės „Audi“ ir „Volkswagen“.

Žinoma, per pastaruosius metus mūsiškiai beveik atsikratė japoniškų automobilių baimės, susitaikė su mintimi, kad prancūziški automobiliai genda kiek dažniau, bet kainuoja pigiau, taip pat po truputį ėmė gerėti požiūris į korėjietiškus automobilius.

Žmonės ėmė labiau vertinti ne tiek galingus, kiek ekonomiškus automobilius. Dėl to bestseleriu tapo „Škoda“ garsėjanti puikiais ekonomiškumo ir patikimumo rodikliais.

Tačiau nusipirkti gerą, nedaug pravažiavusį, avarijoje nesuniokotą automobilį, turguje nėra taip lengva. Apie tai - laidoje „Ne vienas kelyje“ per LNK sekmadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)