Kartais, žinoma, akivaizdu, kad jūsų automobiliui laikas „maudytis“. Pavyzdžiui, jeigu daug važinėjote dulkėtais keliais ar žvyrkeliais. Arba koks vienas paukštis sugalvojo „apšaudyti“ jūsų automobilį, kurį galvojote palikęs saugiai po medžio šešėliu, rašo howstuffworks.com.

Kaip dažnai yra pakankama?

Dauguma ekspertų rekomenduoja automobilį visus metus plauti kas dvi savaites. Jeigu gyvenate vietovėje, kur yra daug druskos (prie vandenyno ar žiemą, kuomet keliai barstomi druska), vertėtų automobilį plauti dažniau, nes druska kenkia metalui ir gali paskatinti rūdijimą.

Taip pat daugiau meilės ir priežiūros savo automobiliui turėtų suteikti važinėjantys kaimo vietovėse. Anksčiau minėtas „paukščių reikalas“ taip pat kenkia kėbului, nes paukščių išmatos yra rūgščios ir gali išėsti dėmę, jeigu šią „dovanėlę“ paliksite ilgam. Tas pats pasakytina ir apie vabzdžių liekanas bei medžio sakus.

Taip pat plovimo dažnumas gali priklausyti nuo važinėjimo dažnumo: ar važinėjate kiekvieną dieną, ar automobilis dažnokai stovi garaže.

Ir nors dauguma žmonių mano, kad automobilio plovimas yra labiau vasariškas darbas, iš tiesų dažniau automobilį reikėtų plauti žiemą, nes daugiausia žalos pridaro druska, kuria barstomi keliai. Todėl į plovyklą reikėtų užsukti dažniau būtent žiemą.

Žinoma, automobilio vidus yra mažiau veikiamas druskos ir negyvų vabzdžių, tačiau nereikėtų pamiršti ir jo. Dažnai siurbkite sėdynes ir kilimėlius. Jeigu siurbimo metu pastebėjote dėmių, galima jas pašalinti naudojant specialius valiklius apmušalams. Tačiau galima juos plauti tiesiog šilto vandens ir švelnaus ploviklio tirpalu.

Odines sėdynes ne tik reikėtų valyti, bet odą taip pat reikėtų prižiūrėti specialiomis priemonėmis, kurios apsaugos nuo trūkinėjimo ir senėjimo. Tai reikia daryti mažiausiai kas tris mėnesius. Jeigu važinėjate daug (darbo reikalais) arba jūsų odinį saloną daug veikia saulė, tuomet kondicionuoti odą reikia kas du mėnesius.

Vaškavimas ir visapusis plovimas

Daugumą automobilių bent dukart metuose reikia vaškuoti. Galite atlikti paprasčiausią testą ir apšlakstyti automobilį vandeniu ir pažiūrėti, ar ant kėbulo susiformuoja vandens lašai. Jeigu taip, viskas gerai. Jeigu ne, reikia vaškavimo.

Vaškas ne tik pagražins jūsų automobilį ir užtikrins blizgesį, bet ir apsaugos nuo korozijos: druska, vabzdžiai, paukščių „dovanėlės“ ir kiti dalykai nuo kėbulo tiesiog nuslys. Vaškas veikia kaip apsauginis kėbulo sluoksnis.

Žinoma, geriausia dovana jūsų automobiliui yra visapusis jo plovimas. Galvokite apie tai, kaip apie generalinį pavasarinį tvarkymąsi, kuomet automobilis išplaunamas ir sutvarkomas tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės. Dabar yra daug įmonių, siūlančių tokias paslaugas. Tiesa, jos nėra pigios.

Nors po tokio tvarkymo jūsų automobilis atrodys ir kvepės tikrai puikiai, tai nereiškia, kad tai būtina daryti labai dažnai. Paprasto plovimo kas dvi savaites, vaškavimo bent kartą per pusmetį ir paprasčiausio salono tvarkymo kas kelis mėnesius tikrai užtenka, kad automobilis (ir jūsų investicija) būtų puikios formos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)