„Kauno miesto valdininkai tyliai panaikino „žalios“ rodyklės galimybę Jovarų g. ir Raudondvario pl. sankryžoje. Neaišku, kada tai buvo padaryta, bet daugelis lampėdiškių jau pajuto, kad norint iš Lampėdžių įsukti į Raudondvario plentą į Kauno pusę tenka palūkėti.

Ypač eilės susidaro piko valandomis, kuomet prie „Atramos“ stotelės stovi visuomeninis transportas, o per pėsčiųjų perėją Raudondvario plentu eina pėstieji. Tuomet trumpam užsidegus žaliam šviesoforo signalui į miestą spėja pasukti vos kelios mašinos.

Kodėl miesto valdžia taip padarė nepasitarus su gyventojais, lieka neaišku. Tiesa, dar yra kelias lampėdiškiam pasiekti Kauną siaura Kulautuvos gatve „pro Ermitažą“, – pastebėjimu „Facebook“ tinkle pasidalijo Lampėdžių bendruomenės nariai.

Panaikinta „žalia“ rodyklė kauniečiams kelia galvos skausmą

Rodyklė panaikinta dėl saugumo


Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Algirdas Griauslys, kurio teigimu, sprendimas priimtas dėl eismo saugumo.

„Dėl Jovarų g. ir Raudondvario pl. sankryžoje esančios žalios lentelės suderinimo kreiptasi į VšĮ „Transporto kompetencijų agentūrą“. Pastaroji lentelės nesuderino dėl nepakankamo matomumo sankryžoje. Dėl šios priežasties lentelę teko išmontuoti.

Panaikinta „žalia“ rodyklė kauniečiams kelia galvos skausmą

Siekiant pagerinti dabartinę eismo situaciją peržiūrėsime šviesoforo valdymą. Pažymime, kad yra ir alternatyvus išvažiavimas į Raudondvario pl. Kulautuvos gatve“, – teigė jis.

Dalį nuimtų rodyklių grąžino


Atsižvelgus į vairuotojų bei Eismo saugumo komisijos narių siūlymus, vienuolikoje Kauno miesto sankryžų 2020 metų pradžioje dalis lentelių su žaliomis rodyklėmis buvo grąžintos. Jomis eismo dalyviai vadovavosi intensyviu transporto srautu pasižyminčiose gatvių sankirtose.

Panaikinta „žalia“ rodyklė kauniečiams kelia galvos skausmą

Sankryžos, kuriose 2020 metų pradžioje buvo grąžintos žaliosios rodyklės:

– Europos pr. – Veiverių g.
– S. Žukausko g. – P. Lukšio g.
Savanorių pr. – K. Petrausko g. – Utenos g.
– Šiaurės pr. – Ukmergės g.
– Šv. Gertrūdos g. – Birštono g.
– Jonavos g. – Nuokalnės g.
– Panerių g. – Varnių g.
Karaliaus Mindaugo pr.Kaunakiemio g.
– Prie prekybos centro „Mega“
– Pramonės pr. – Partizanų g.
– Raudondvario pl. – Jovarų g.

„Nuo metų pradžios stebėjome transporto srautus tose sankryžose, kur anksčiau buvo įrengtos lentelės su žaliomis rodyklėmis. Vietomis išaugusias spūstis fiksavo ir vairuotojai. Esame dėkingi jiems už informaciją. Mūsų užduotis – užtikrinti, kad eismas mieste vyktų sklandžiai, todėl darysime viską, kad kliūčių gatvėse būtų kuo mažiau“, – 2020 metais, grąžinant žaliąsias rodykles komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.