Pa­pra­šė pa­teik­ti pra­ne­ši­mą

A. Mig­li­nas 2000-ųjų ga­my­bos ja­po­niš­ką au­to­mo­bi­lį „Nis­san Al­me­ra“ Vil­niu­je įsi­gi­jo pa­gal in­ter­ne­te ras­tą skel­bi­mą.

Šia ma­ši­na sėk­min­gai va­ži­nė­ja jau šešeri me­tai. Per vi­są 40 me­tų vai­ra­vi­mo sta­žą nė­ra pa­da­ręs net men­kiau­sios ava­ri­jos. Tad šie­me­čio va­sa­rio pa­bai­go­je iš drau­di­mo kom­pa­ni­jos „Gjen­si­di­ge“, ku­rio­je ap­drau­dęs sa­vo „Nis­san Al­me­ra“, gau­tas pra­ne­ši­mas apie va­sa­rio pra­džio­je Vo­kie­ti­jo­je at­seit pa­da­ry­tą eis­mo įvy­kį su tu­ri­mu au­to­mo­bi­liu aly­tiš­kį tie­siog pri­bloš­kė.

A. Mig­li­nui pra­neš­ta apie šios drau­di­mo įmo­nės ad­mi­nist­ruo­ja­mą ža­lą dėl įvy­ky­je nu­ken­tė­ju­sio tur­to. Sie­kiant ope­ra­ty­viai at­ly­gin­ti nuos­to­lius vy­ro pa­pra­šy­ta pa­teik­ti pra­ne­ši­mą apie šie­met va­sa­rio 8 die­nos eis­mo įvy­kį. Taip pat pa­rei­ka­lau­ta pa­teik­ti au­to­mo­bi­lio drau­di­mo liu­di­ji­mą, vai­ruo­to­jo pa­žy­mė­ji­mą, Ke­lių po­li­ci­jos pa­žy­mą ar­ba eis­mo įvy­kio de­kla­ra­ci­ją, trans­por­to prie­mo­nės tech­ni­nės ap­žiū­ros ta­lo­ną, trans­por­to prie­mo­nės re­gist­ra­ci­jos liu­di­ji­mą, už­pil­dy­ti pri­de­da­mą for­mą.

At­kreip­tas dė­me­sys, kad, ne­ga­vę pra­ne­ši­mo apie įvy­kį, drau­dė­jai įgy­ja tei­sę kreip­tis dėl ža­los at­ly­gi­ni­mo iš įvy­kio kal­ti­nin­ko.
Niekada Vokietijoje nebuvęs alytiškis gavo pranešimą, kad jo "Nissan Almera" šioje šalyje papuolė į eismo įvykį (asociatyvi nuotr.)

„Au­to­mo­bi­lis tik įsi­gy­tas re­gist­ruo­tas ma­no var­du. Ne­bu­vo jo­kių pro­ble­mų jį re­gist­ruo­jant. Jei bū­tų vog­tas ar ieš­ko­mas, ne­bū­tų re­gist­ra­vę. Po ši­tiek lai­ko gau­nu pra­ne­ši­mą apie Vo­kie­ti­jo­je pa­da­ry­tą eis­mo įvy­kį su ma­no au­to­mo­bi­liu. Tuoj pat pa­skam­bi­nau pra­ne­ši­me nu­ro­dy­tu eks­per­tės In­drės Dra­gū­nai­tės te­le­fo­nu. Su ja ben­dra­vau apie du mė­ne­sius, kol pa­vy­ko įro­dy­ti, kad aš to eis­mo įvy­kio ne­pa­da­riau, iš vi­so net ne­su bu­vęs Vo­kie­ti­jo­je“, – tvir­ti­no A. Mig­li­nas.

Bu­vo at­vai­ra­vęs au­to­mo­bi­lį ty­ri­mui

Aly­tiš­kio tei­gi­mu, drau­di­mo kom­pa­ni­ja pra­šė už­pil­dy­ti eis­mo įvy­kio de­kla­ra­ci­ją, gal­būt ki­tam eis­mo da­ly­viui no­rė­ta iš­mo­kė­ti drau­di­mo iš­mo­ką: „Kaip aš ga­lė­jau pil­dy­ti tą de­kla­ra­ci­ją, jei ne­pa­da­riau jo­kio eis­mo įvy­kio. Bu­vau drau­dė­jams at­vai­ra­vęs au­to­mo­bi­lį, kad tir­tų dėl pa­da­ry­to šio įvy­kio, bet jo­kio ak­to ne­su­ra­šė.“

A. Mig­li­nas, ben­drau­da­mas su eks­per­te I. Dra­gū­nai­te, su­pra­to, kad eis­mo įvy­kis su jo „Nis­san Al­me­ra“ pa­da­ry­tas Frank­fur­te prie Ode­rio, ta­čiau jo de­ta­lės ne­bu­vo at­skleis­tos.
Asociatyvi nuotr.

„To­kią is­to­ri­ją su drau­di­mo kom­pa­ni­ja no­riu pa­gar­sin­ti to­dėl, kad ki­ti ži­no­tų, kaip ga­li­ma pa­da­ry­ti eis­mo įvy­kį ša­ly­je, ku­rio­je net ne­bū­ta. Pa­na­šus įvy­kis, kiek ži­nau, bu­vo nu­ti­kęs vie­nam rad­vi­liš­kie­čiui, ku­ris net ne­ma­žą bau­dą su­mo­kė­jo“, – sa­kė ra­my­bė­je drau­di­mo įmo­nės jau pa­lik­tas aly­tiš­kis.

„Tai bu­vo klai­da, vi­si žmo­nės klys­ta“

„Gjen­si­di­ge“ eks­per­tė I. Dra­gū­nai­tė, pa­klaus­ta apie A. Mig­li­no ne­va pa­da­ry­tą eis­mo įvy­kį Vo­kie­ti­jo­je, pa­reiš­kė: „Tai bu­vo klai­da, vi­si žmo­nės klys­ta. Su klien­tu mes jau vis­ką iš­si­aiš­ki­no­me. Jei no­ri­te dau­giau apie tai su­ži­no­ti, kal­bė­ki­te su klien­tu.“

Eks­per­tė tvir­ti­no, kad aly­tiš­kio dėl šios re­tai pa­si­tai­kan­čios klai­dos at­si­pra­šy­ta.

„Kiek man kai­na­vo ner­vų šis įvy­kis, kiek lai­ko su­gai­šau. Su­pran­tu, kad eks­per­tė ne­no­ri daug ko sa­ky­ti, drau­di­mo kom­pa­ni­jai tai gar­bės ne­da­ro, bet ar pa­gal­vo­ja­ma apie žmo­gų, kaip jis tu­ri jaus­tis aiš­kin­da­ma­sis dėl ne­bū­tų da­ly­kų?“ – klau­sė A. Mig­li­nas.