Teritorijose tarp Brivibo, Talino, Aleksandro Čakos, Marijos ir Merkel gatvių atsiras zona, kurioje didžiausias leistinas greitis bus nustatytas iki 30 km/val.

Kelio ženklai bus pradėti montuoti ketvirtadienį, balandžio 13 d., darbus planuojama baigti per savaitę. Vairuotojai raginami būti atidžiais ir atsižvelgti į eismo organizavimo pokyčius.

Zona su didžiausiu 30 km/val. leistinu greičiu įvedama atsižvelgiant į daugelį eismo saugumui įtakos turinčių veiksnių. Atsižvelgiama į gatvėse susidarančias spūstis, važiuojamosios dalies ir šaligatvių plotį, švietimo įstaigų lokacijas, sankryžų ir posūkių matomumą, transporto priemonių, dviratininkų ir pėsčiųjų eismo intensyvumą ir kt.

Zonos su didžiausiu leistinu greičiu pradėtos įvesti 2020 m., kai tokia eismo organizavimo tvarka buvo įvesta Agenskalno apylinkėse. Grižinkalno rajone ir dviejose vietose Ramiajame centre greitis buvo sumažintas 2021 m., o Čiekurkalne – 2022 m.

Tokie ribojimai, kai kuriose gatvėse, buvo įvesti ir šiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją