„Šiais pakeitimais siekiame ugdyti saugesnio vairavimo įgūdžius, mažinti avaringumą keliuose bei taršą miestuose“, – teigia Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Siekdama, kad saugaus ir taupaus vairavimo vertinimas atitiktų visuomenės lūkesčius, VĮ „Regitra“ parengė ir savo interneto svetainėje regitra.lt paskelbė atnaujintą teisės akto, kuris reglamentuoja egzaminų vertinimą (Motorinės transporto priemonės valdymo įgūdžių ir gebėjimų vertinimo kriterijų ir metodų aprašo), projektą. Susipažinti su projektu galima svetainės skyriaus „Teisinė informacijai“ poskyryje „Teisės aktų projektai“.

„Regitra“ kviečia visuomenės, vairavimo mokymo įstaigų atstovus iki gruodžio 19 d. pateikti pasiūlymus dėl šio projekto.

Tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius Europos Sąjungos valstybes nares įpareigojo Europos Komisijos direktyva, nurodanti, kad per egzaminą vairuotojai turi pademonstruoti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius: važiuoti taip, kad būtų užtikrinta eismo dalyvių sauga, mažinamas degalų naudojimas ir išmetamųjų teršalų kiekis įsibėgėjant, lėtėjant, važiuojant į įkalnę ir nuokalnę, prireikus perjungiant pavaras.

„Regitros“ teigimu, šiemet daugiau nei šimtui įmonėje dirbančių egzaminuotojų buvo surengti saugaus ir taupaus vairavimo mokymai, apie būsimas naujoves diskutuota su vairavimo mokymo įstaigų atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)