Kaip skelbia šalies spauda, nuo šiandien šis popierinis priedas nebegalios. Vairuotojų ir automobilių licencijavimo agentūra (DVLA) taip pat nebeišduos popierinio priedo, kuriame iki šiol buvo registruojamas vairuotojo stažas, nusižengimai bei nurodoma kita svarbi informacija, su naujai išduodamais vairuotojo pažymėjimais.

Verta paminėti, kad šie pakeitimai nebus taikomi Šiaurės Airijoje, kur vairuotojai ir toliau privalės turėti plastikinę vairuotojo pažymėjimo kortelę su nuotrauka ir popierinį priedą.

Nors DVLA skelbia, kad automobilių nuomos kompanijos JK ir užsienyje yra informuotos apie pakeitimus, įvairias paslaugas vairuotojams teikianti organizacija AA mano, kad tikrai kils daug problemų.

„Šią vasarą tikrai kils pradinių problemų, ir tai kelia nerimą“, – sakė AA prezidentas Edmundas Kingas.

Todėl vairuotojams, ypač ketinantiems keliauti į užsienį, patariama neskubėti išmesti popierinio priedo, nes jo gali prireikti užsienyje norint išsinuomoti automobilį.

Atsisakant popierinio vairuotojo pažymėjimo priedo siekiama supaprastinti esamą sistemą, mažinti biurokratiją ir taupyti lėšas. Nuo birželio 8 d. visa informacija apie konkretaus vairuotojo sukauptus baudos taškus ir jam skirtas nuobaudas už kelių eismo taisyklių pažeidimus bus tik internete – DVLA sistemoje.

Nuo birželio 8 d. į užsienį ketinantys vykti vairuotojai turės nueiti į DVLA puslapį, įvesti savo duomenis ir gauti specialų kodą, kurį galės nurodyti automobilių nuomos kompanijai. Tiesa, kodas galios tik 72 valandas, tad keliautojai gali būti priversti gauti naują kodą, jeigu keliaus ilgiau.

Visa informacija apie su vairuotojo pažymėjimu susijusius pakeitimus pateikiama šiame vaizdo klipe: