Tai numatančias Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pataisas parlamentarų grupės vardu antradienį Seimui ketina pateikti liberalas Andrius Bagdonas.

Pasak jo, įstatymo projekto rengimą paskatino kurortiniuose miestuose susidariusi automobilių stovėjimo vietų trūkumo problema.

„Kai į kurortinius Lietuvos miestus atvyksta gyventojai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš kitų pasaulio šalių, tiek gyventojams, tiek turistams fiziškai nepakanka automobilių stovėjimo vietų. (...) Priėmus įstatymo pataisas, būtų išspręsta kurortinių miestų parkavimo problema. Būtų galima įrenginėti aikšteles kurortinio miesto gyventojams ir lankytojams patogiose ir prieinamose erdvėse, kad tiek gyventojai, tiek turistai galėtų maloniai pailsėti nuo miesto triukšmo atvažiavus automobilių į kurortinį miestą“, – sako projekto autoriai.

Išvadą projektui parengusiam Seimo Teisės departamentui nėra pakankamai aišku, ar kurortiniuose miestuose susidariusi automobilių stovėjimo vietų trūkumo problema negalėtų būti sprendžiama galiojančio įstatymo nustatytomis priemonėmis (pvz., įrengiant stovėjimo aikšteles, skirtas motorinėms transporto priemonėms arba dviračiams palikti, siekiant tęsti kelionę viešuoju transportu, jeigu už naudojimąsi jomis neimamas atlygis).

Seimo teisininkų nuomone, dėl siūlomo teisinio reguliavimo turėtų būti gauta Vyriausybės kaip biudžeto vykdytojos nuomonė.

Kartu su Seimo nariu A. Bagdonu įstatymo pataisas teikia parlamentarai Simonas Gentvilas, Viktoras Pranckietis, Justinas Urbonavičius, Andrius Kupčinskas, Mindaugas Skritulskas, Vytautas Mitalas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Linas Kukuraitis, Tomas Tomilinas, Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna, Zigmantas Balčytis, Andrius Mazuronis, Jonas Jarutis, Eugenijus Sabutis ir kiti.