Ekologiškiausių pasaulio prekės ženklų dešimtuką pateko ir dar du automobilių pramonės atstovai: šeštą vietą šiame sąraše užima „Volkswagen“ kompanija, o už jos rikiuojasi „Honda“.

Agentūra „Interbrand“ teigia, kad „Toyota“ yra puikus įmonės, pagrindinį prioritetą teikiančios aplinkos apsaugai ir taip pritraukiančios viso pasaulio pirkėjus, pavyzdys.

„Toyotos“ įsipareigojimas nuolat rūpintis aplinkos apsauga buvo pabrėžtas jos pasaulio vizijoje (angl. Toyota Global Vision), paskelbtoje 2011 m. kovą, kuria buvo siekiama mažinti emisijas, įmonei gaminant ir parduodant savo produktus. „Toyota“ taip pat siekia išsaugoti natūralius išteklius, perdirbdama ir vykdydama savo veiklą darniai su gamta.

Remiantis ataskaita, pagrindinis veiksnys, prisidedantis siekiant „Toyotai“ saugoti gamtą, yra technologija „Full Hybrid“. Legendinio „Prius“ hibridinis variklis nuo pristatymo rinkoje 1997 metais – konvejeriais jau rieda trečioji jų karta – „Toyota“ ir „Lexus“ – 3,2 mln. padidino hibridinių automobilių pardavimus visame pasaulyje.

Ekologiškiausių pasaulio prekės ženklų (angl. Best Global Green Brands) vertinimo metodologiją agentūra „Interbrand“ kartu su „Deloitte“ sukūrė taip, kad ekologiškumo vertinimo balus būtų galima taikyti skirtingoms pramonėms. Kaupdama ataskaitos duomenis, „Interbrand“ taip pat apklausė apie 10 000 vartotojų iš 10 didžiausių pasaulio rinkų (įskaitant Jungtines Valstijas, Japoniją, Kiniją, Vokietiją, Prancūziją, JK, Braziliją, Ispaniją ir Indiją), kad įvertintų tai, kaip vartotojai suvokia ekologiško prekės ženklo efektyvumą. Duomenys apie efektyvumą taip pat buvo gaunami iš viešai prieinamų informacijos šaltinių, „Thomson Reuters ASSET4“.

„Interbrand“ sudaryto ekologiškiausių pasaulio prekės ženklų sąrašo lyderių dešimtukas

1. Toyota
2. 3M
3. Siemens
4. Johnson & Johnson
5. HP
6. Volkswagen
7. Honda
8. Dell
9. Cisco
10. Panasonic

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją