Remiantis statistika matyti, kad idėja įsigyti gražų ryškiai raudoną, mėlyną ar žalią automobilį prarado populiarumą.

Prieš dešimt metų 15 proc. naujų automobilių buvo žali, dabar jų nuperkama tiek mažai, kad spalvų reitinge žali automobiliai sudaro tik šiek tiek daugiau nei 1 proc.

Dar 2000-aisiais mėlynos spalvos automobiliai sudarė ketvirtadalį visų nuperkamų, tačiau dabar jų perkamumas smuko iki 9 proc. Tokius duomenis skelbia dažų gamintoja PPG, dažais aprūpinanti didžiąją dalį automobilių pramonės.

Panašiai smuko ir raudonos spalvos mašinų populiarumas.

Užtat įvairūs pilkos atspalviai – ypač sidabro ir anglies spalvų – yra mėgstamiausi. Jų perkamumas Didžiojoje Britanijoje sudaro 32 proc., panaši statistika yra Jungtinėse Valstijose ir Azijoje.

Juodos mašinos sudaro 24 proc. visų naujų parduodamų automobilių, o balta, nors prieš dešimtmetį buvo visai išėjusi iš mados, susigrąžino šlovę ir dabar užima 20 proc.

Likusią dalį sudaro įvairios retos ir specifinės spalvos, pavyzdžiui, geltona ar oranžinė, kurios naudojamos kai kuriuose sportiniuose automobiliuose, ar įvairūs rusvi atspalviai, buvę populiarūs prieš 40 metų.

Anot PPG, tokios pačios tendencijos yra visoje Europoje, panašias spalvas renkasi ir JAV bei Azijos gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją