Tik vienoje Europos valstybėje populiariausia spalva tapo ne balta, juoda ar sidabrinė – čekai dažniausiai renkasi mėlynos spalvos automobilį. Prancūzai ir italai mėgsta kremo atspalvio automobilius, airiai – sidabro spalvos, danai dažniausiai renkasi juodus, o belgai – pilkus automobilius.

„Pirkėjai toliau renkasi pagrindines klasikines spalvas“, – sakė „Ford“ spalvų ir medžiagų vyriausia dizainerė Susan Swek.

Jos kolegės Julie Francis, dirbančios „Ford“ Europos padalinyje, teigimu, vairuotojai rinkdamiesi automobilį nori, kad jo spalva apibūdintų patį savininką.

„Automobilio spalvos pasirinkimas yra labai asmeniškas reikalas. Lyginant kultūras, galima pastebėti, kaip mada ir kiti faktoriai nulemia pasirinkimą“, – sakė ji.

Pavyzdžiui, beveik 50 proc. Turkijoje parduodamų automobilių yra balti. Juoda spalva dominuoja Norvegijoje, Portugalijoje, Vokietijoje ir Rusijoje. O Rumunijoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Švedijoje populiariausiu pasirinkimu yra sidabro spalvos automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją