Kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, toks sprendimas priimtas dėl vairuotojų klausimų apie naujus įrenginius gatvėse antplūdžio.

„Bandymų metu, vykdant kalibravimo darbus, greičio matuokliai epizodiškai fiksuoja ir fotografuoja visas transporto priemones naudodami blykstę. Kadangi testavimo metu blyksėjimas gali būti intensyvesnis nei įprastai, įrengiame informacines lenteles“, – skelbiama savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Tokiomis lentelėmis, teigiama pranešime, vairuotojai bus informuojami, kad vyksta įrenginio testavimas. Kol kas žadama įrengti keturias informacines lenteles.

Ženklai bus įrengti Pilaitės pr. ir Tuskulėnų g., o artimiausiu metu – Žirmūnų g., šalia „Žirmūnų trikampio“ projekto.

„Susisiekimo paslaugų“ teigimu, norima visus testavimo darbus baigti iki balandžio vidurio, o tuomet greičio matuokliai veiks ir fiksuos pažeidimus.

Kaip „Delfi“ jau rašė, pažeidimų fiksavimo įrenginiai fiksuos ne tik greičio viršijimą, bet ir pažeidėjus, įvažiuojančius į sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui arba naudojantis viešajam transportui skirta maršrutinio transporto juosta, kai to daryti nėra leidžiama.

Naujieji greičio matuokliai, priklausomai nuo įrengimo vietos, galės pažeidimus fiksuoti abiem kryptimis ir apimti iki 6 eismo juostų vienu metu. Visuose įrenginiuose bus numatyta automatinė transporto priemonių registracijos numerių atpažinimo sistema, galinti automatiškai atpažinti pažeidimą padariusios transporto priemonės numerius bei nustatyti, kurios šalies valstybiniai registracijos numeriai yra užfiksuotoje pažeidimo nuotraukoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)