„Būkite atidūs! Važiuojantiems nuo Tuskulėnų gatve nuo „Iki“ parduotuvės pastatytas naujas ženklas – 30 km/val. prieš greičio matuoklį. Konkreti gaudyklė, pastovėjau, pažiūrėjau – fotografuoja visus“, – perspėjama vienoje vairuotojus vienijančioje „Facebook“ grupėje.

Ne vienas vairuotojas pastebėjo, kad šia gatve važiavo viršydamas greitį ir nebuvo nufotografuotas, tačiau netrūko ir tokių, kurie prisipažino, kad laukia protokolo už padarytą pažeidimą. „Mirksintis beprotis“ – taip prietaisą apibūdino viena vilnietė.

Greitį sumažino dėl remonto

Kaip aiškino Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas, nors įprastai Tuskulėnų gatvėje leidžiamas greitis – 50 km/val., šį teko sumažinti iki 30 km/val. dėl vykdomų gatvės infrastruktūros remonto darbų.

„Po remonto greitis visoje Tuskulėnų g. nesikeis ir išliks 50 km/val.“, – komentavo žinovas.

Greičio matuoklį dar testuoja

Naujasis greičio matuoklis įrengtas ties Tuskulėnų g. 17 pastatu. Visgi nepaisant to, kad įrenginys intensyviai „mirksi“ ir fiksuoja pažeidimus, P. Vaitekėnas pabrėžė, kad jis – dar testuojamas, derinamas ir rengiamas integracijai į administracinių nusižengimų registrą.

„Planuojama įrenginio derinimo ir integravimo darbus baigti per kovą, o pažeidimų fiksavimą ir automatinį pažeidimų protokolų formavimą pradėti balandžio pradžioje“, – pridūrė pašnekovas.

Šis matuoklis – ne vienintelis, kuris, tikimasi, vairuotojų nusižengimus fiksuoti pradės jau balandžio pradžioje. Tuo pat metu į administracinių nusižengimų registrą bus integruoti ir nauji greičio matuokliai, esantys Žirmūnų gatvėje bei Pilaitės prospekte, kur greičio matuoklis įrengtas ties šviesoforais reguliuojama Pilaitės prospekto ir V. Pociūno g. sankryža.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija atsižvelgdama į vis dažniau gaunamus vairuotojų paklausimus dėl gatvėse įrengtų ir testuojamų stacionarių pažeidimų fiksavimo įrenginių, yra numačiusi įrengti papildomas informacines lenteles apie vykdomus įrangos testavimo darbus vairuotojų informavimui“, – kalbėjo P. Vaitekėnas.

Matuoklių bus ir daugiau

Pasak specialisto, Vilnius planuoja įsigyti ir daugiau pažeidimų fiksavimo įrenginių, tačiau kiek tiksliai – kol kas nežinoma.

Rengiantis pirkimui buvo įvertinta informacija apie juodąsias dėmes, eismo įvykius mieste 2020 ir 2019 metais, išanalizuoti rinkoje siūlomi sprendimai.

„Perkami pažeidimų fiksavimo įrenginiai fiksuos ne tik greičio viršijimą, bet ir pažeidėjus, įvažiuojančius į sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui arba naudojantis viešajam transportui skirta maršrutinio transporto juosta, kai to daryti nėra leidžiama“, – kalbėjo P. Vaitekėnas.

Naujieji įrenginiai, priklausomai nuo įrengimo vietos, galės pažeidimus fiksuoti abiem kryptimis ir apimti iki 6 eismo juostų vienu metu. Visuose įrenginiuose bus numatyta automatinė transporto priemonių registracijos numerių atpažinimo sistema, galinti automatiškai atpažinti pažeidimą padariusios transporto priemonės numerius bei nustatyti, kurios šalies valstybiniai registracijos numeriai yra užfiksuotoje pažeidimo nuotraukoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)